wiąże się z kupnem drugiej włoszki :) wiem co alfie może dolegać jeżeli chodzi o bryłę czy zawieszenie lecz teraz chciałbym spróbować diesla 2.4 JTD no ewentualnie 1.9 na co przy mechanice tych silników warto zwrócić uwagę
Printable View
wiąże się z kupnem drugiej włoszki :) wiem co alfie może dolegać jeżeli chodzi o bryłę czy zawieszenie lecz teraz chciałbym spróbować diesla 2.4 JTD no ewentualnie 1.9 na co przy mechanice tych silników warto zwrócić uwagę
zalezy ktory rok chcesz jak narazie zmieniam olej i filtry a przelalem juz przez niego kilkadziesiat zbiornikow ropy i odpukac nic
pozdro
Jak zdrowa turbina to o resztę nie masz się co martwić (no może poza sprzęgłem, ale to łatwo sprawdzić)
A słynne koło dwumasowe chociażby?Cytat:
Napisał Maciek-156
Pozdrawiam.
- Rafał
pierwsze slysze ze w alfie kolo dwumasowe pada :|?:Cytat:
Napisał alces1
jesli turbina jest oki to posmigasz dlugo taka alfa,jak kazdym innym autem.
Oj o dwumasach w dieslach troszke na forach byloCytat:
pierwsze slysze ze w alfie kolo dwumasowe pada
Z tego co pamietam to bardzo dorga rzecz a jej usterka wiaze sie z jakims szarpaniem stukaniem
Moze niech ktos bardziej obeznany w dieslach wypowie sie w tej sprawie
moj opis moze troche zmylic ale to chodzi o zawieszenie :-) i tylko dlatego ze przelecialem przez rondo po prostej :-) (sie zagapilem)
a po czym poznać że turbina źle chodzi , słabo ciągnie , za mocno gwiżdże jakie są objawy ? oglądałem już kilka 156 2.4 JTD i 147 1.9 JTD i jak dla mnie turbo ciągnęło ok ale pewny nie jestem więc dlatego pytam tutaj :mrgreen: