wiąże się z kupnem drugiej włoszkiwiem co alfie może dolegać jeżeli chodzi o bryłę czy zawieszenie lecz teraz chciałbym spróbować diesla 2.4 JTD no ewentualnie 1.9 na co przy mechanice tych silników warto zwrócić uwagę
wiąże się z kupnem drugiej włoszkiwiem co alfie może dolegać jeżeli chodzi o bryłę czy zawieszenie lecz teraz chciałbym spróbować diesla 2.4 JTD no ewentualnie 1.9 na co przy mechanice tych silników warto zwrócić uwagę
zalezy ktory rok chcesz jak narazie zmieniam olej i filtry a przelalem juz przez niego kilkadziesiat zbiornikow ropy i odpukac nic
pozdro
Jak zdrowa turbina to o resztę nie masz się co martwić (no może poza sprzęgłem, ale to łatwo sprawdzić)
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A słynne koło dwumasowe chociażby?Napisał Maciek-156
Pozdrawiam.
- Rafał
pierwsze slysze ze w alfie kolo dwumasowe pada :|?:Napisał alces1
jesli turbina jest oki to posmigasz dlugo taka alfa,jak kazdym innym autem.
Oj o dwumasach w dieslach troszke na forach bylopierwsze slysze ze w alfie kolo dwumasowe pada
Z tego co pamietam to bardzo dorga rzecz a jej usterka wiaze sie z jakims szarpaniem stukaniem
Moze niech ktos bardziej obeznany w dieslach wypowie sie w tej sprawie
moj opis moze troche zmylic ale to chodzi o zawieszenie :-) i tylko dlatego ze przelecialem przez rondo po prostej :-) (sie zagapilem)
a po czym poznać że turbina źle chodzi , słabo ciągnie , za mocno gwiżdże jakie są objawy ? oglądałem już kilka 156 2.4 JTD i 147 1.9 JTD i jak dla mnie turbo ciągnęło ok ale pewny nie jestem więc dlatego pytam tutaj :mrgreen: