-
Podświetlanie w nogach
Hej :-)
Zamierzam zrobić podświetlanie w nogach tak jak w autach wysokiej klasy typu Leksus, Mercedes ;)
Mam już paski ledowe. Chciałbym, żeby zapalały się przy otwarciu drzwi tak jak zapala się oświetlenie w podsufitce. Potrzebuję tylko zlokalizować kabelki do których jest podłączone oświetlenie w podsufitce.
Może ktoś wie gdzie są te kabelki?
-
Gdzie są te kabelki? W podsufitce... :lol:
a na poważnie to możesz zasilanie z podsufitki porzeciągnać na dół pod oslonami słupków przednich - delikatnie mozna je zdjąć zaczynając od góry. Musisz wyczepić osłonke z uchwytu u gory, a na dole jest wsunięta w deske... Mozesz tez kabelki upchnąć bez sciagania słupków...
-
Wystarczy pociągnąć jeden kabelek (+) bo masę znajdziesz wszędzie. Na pewno ten kabel jest w skrzynce bezpieczników tylko trzeba go odnaleźć i obejdzie się bez ciągnięcia kabla z góry.
-
też zamierzam to robić i podciągnąć się pod skrzynke z bezpiecznikami :)
-
To życzę powodzenia z kablem wychodzącym od skrzynki z bezpiecznikami.
To nie jest wymysł z aut luksusowych bo głupie mondeo to ma, zrobię takie coś jak się ociepli z dodatkiem ledów od spodu drzwi.
Aby to działało tylko i wyłącznie przy otwarciu drzwi to trzeba się wpiac przewodem masowym od tych ledów do centralki w schowku z przodu lub do odpowienidniego przewodu w obojętnie której lampce.
-
ciekawy pomysl dajcie znac jak wam wyszlo :D moze sie pokusze u siebie :D
-
Cytat:
Napisał
alfastar
Podświetlanie w nogach
U mnie w nogach jedyne przewody jakie idą to żyły ;)
A kable do podsufitki powinny iść którymś z przednich słupków. Obstawiam prawy.
-
Może uda się komuś zrobić jakiegoś manuala do działu "Zrób to sam", będzie dla potomnych :d
-
Pod ledy podpinasz stały + a mase właśnie bierzesz z czujników drzwiowych (bo lampka jest sterowana masą). Bez sensu ciągnąć kabel z lampki, poszukaj go w którymś z progów przy wiązce idącej z drzwi
-
ja chce założyć podświetlenie na nogi tak aby załączało się przy otwieraniu drzwi ale i również każda osobno podczas jazdy. Czyli jak będę chciał podczas jazdy włączyć aby lewą tył to włączam lampkę i podświetlenie na nogi tam też działa.
Myślę że będę ciągnął kabel z każdej lampki po kolei.