-
problem z wskaznikiem
Siema siema, przewertowalem całe forum i nie znalazłem tego co by mnie zainteresowało i pomogło naprawic usterkę. Mianowicie mam problem ze wskaźnikiem temperatury, po właczeniu zapłonu temp. skacze do 120 stopni po odpaleniu silnika pokazuje 40. max pokazuje 70. w czym tkwi problem ? układ odpowietrzony :P
-
Zmień czujnik temperatury. Powinno pomóc. Tym bardziej że taki czujnik kosztuje jakieś 50 zł a wymiana trwa 10 min.
-
Tak jak kolega wyżej prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik a nie wskażnik!
-
witam podłącze sie do tematu gdzie w 1.4 boxer jest czujnik temperatury od wskaźnika bo boxer ma chyba 1 od wskaźnika a 2 na ecu tak
-
Z tego co wyczytałem przy mojej zabawie z wentylatorami, to pomiar dla załączania wentylatorów jest robiony czujnikiem w chłodnicy. Do deski rozdzielczej i ECU idzie z czujnika który jest gdzieś w obudowie silnika - ale lepiej niech jakiś boxer to potwierdzi.
-
dzięki kolego poczekam jeszcze może ktoś się wypowie , od ecu jest raczej ok komputer pokazuje dobrą temp. termostat otwiera się też na odpowiedniej temp. zgodnie ze wskazaniem komputera około 86-88st a na zegarach wacha się od 75 do 90 co chwile się zmienia dlatego podejrzewam czujnik
-
Naprawdę nikt nie wymieniał tego czujnika ?
-
-
dzięki kolego szukałem ale jakoś to przeoczyłem