-
Jaki przeplywomierz ?
Czesc,
Prawdopodobnie umiera przeplywka. Kupic zamiennik czy tylko oryginal sie sprawdzi. Jesli zamiennik to jaki szukac ? oczywiscie nie chodzi o jakis zamiennik za 50zł ;)
Chcialem tez zapytac czy przeplywomierz jest taki sam dla silnikow z norma Euro2 (jedna lambda) i Euro3(3 lambdy).
-
przepływka tylko oryginalna
-
Powiem ci tak z mojego doświadczenia w mojej JTD, zamiennik to dziadostwo nie ma odpowiednich parametrów jak oryginał, jak założyłem to strasznie alfa zaczęła kopcić, gasła przy ruszaniu, większe spalanie, a przy oryginalnej przepływce alfa od razu odżyła i ładnie śmiga więc proponuje na zdrowy rozsądek kupić oryginalną.
-
Miałem 3. Trzecia to już ori. Chciałem zaoszczędzić.. ale chytry dwa razy traci. Są rzeczy na których nie można przyciąć.
Wysyłane z mojego LG-P970 za pomocą Tapatalk 2
-
Przepływka z najlepsza z Boscha. Dobieramy ją po numerze Vin lub odczytując nr starej przepływki.
Co do pasowania stary - nowy typ to mnie eper pokazuje taką samą przepływkę w obu przypadkach.
-
-
Doświadczyłem różnice miedzy oryginałem a podróbą ( HUCO).Przepływka początkowo dobrze się spisywała lecz po 2 miechach kaput.Później znów kupiłem zamiennik i autko jakoś jeździło, lecz to spalanie 12-13l. to już było przegięcie. W końcu doszło do tego że bella przy porannym odpalaniu krztusiła się i prychała. Okazało się że przepływka źle pracuje.Na dwie przepływki wydałem 380zł to tyle co nowy oryginał.Od tej pory kupuje tylko boscha i wszystko ok.
-
A jaka przeplywka z jakim numerem ma isc do 1.9 JTD 110 km? w moim temacie jest zdjecie mojej przeplywki, taka ma byc?
sory ze sie podpinam tutaj ale nikt nie patrzy na moj temat a chce jakos rozwiazac skok spalania:(
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...td_110_km.html