Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Na luzie czasami zapala się marchewa i faluja obroty. Po dodaniu gazu to zjawisko znika. W czasie jazdy tez nic się nie dzieje a autko idzie jak rakieta - GTV 3.0
Printable View
Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Na luzie czasami zapala się marchewa i faluja obroty. Po dodaniu gazu to zjawisko znika. W czasie jazdy tez nic się nie dzieje a autko idzie jak rakieta - GTV 3.0
Ja bym przyjrzał się silniczkowi krokowemu, to tak na sam początek :) Najprostsza przyczyna i dość częsta, gdy obroty falują na biegu jałowy.
Druga sprawa, to być może przepływomierz. Do niego też zajrzyj, a jak nie to zajedź do mechanika i powiedz, żeby sprawdził Ci te dwa elementy.
Pozdrawiam
Czyli jednak silniczek tak jak zakładałem :) Miałem parę razy taki przypadek, wymiana dość prosta :)
Powodzenia.
szkoda tylko ze taki drogi... wesołego jajka
ja coś kiedyś od mechanika słyszałem ze przy skrecaniu kierownicą i jednoczesnym wciśnięciu hamulca (na postoju) obroty znacznie spadają i falują to jest to właśnie silniczek krokowy padnięty.....ale czy to prawda i ma sens to nie wiem