-
Problem z klimatyzacją
Witam.
Mam problem z moją 159-tką, a mianowicie z klimatronikiem. Obojętne ile ustawię stopni, może być to 18, a może być 30 z nawiewów zawsze leci bardzo ciepłe powietrze i po chwili w aucie robi się gorąco przez co muszę na chwilę włączyć klimę, nagrzać ile chcę i ja wyłączyć. Jedynie jak dam na LOW (poniżej 16, bo przy 16 jest to samo) to leci zimno. Co może być przyczyną i gdzie jej szukać ? Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)
-
I to jest "normalne", włącz po prostu AUTO. Wtedy automatycznie rozprowadza po różnych nawiewach i jest w porządku. Osobiście wyłączam AUTO jeżeli chcę aby szybciej odparowała szyba, włączam wtedy górną strzałkę.
-
-
Zawsze jeżdżę na full auto ;) więc to nie to, a wcześniej tak nie było więc coś musi być nie tak.
-
podlacz pod kompa......moze czujnik temperatury wnetrza ktory jest w panelu klimatyzacji
-
Moj brat mial tak w A8 i okazalo sie ze padl zawór elektroniczny który powoduje otwarcie i zamkniecie doplywu cieplej wody z silnika do nagrzewnicy i tez tylko grzal zero chlodzenia. Ale nie wiem czy Alfa tez ma takie zaworek.