-
[146] Centralny zamek
Witam
Mam następujący problem który pojawił sie dosłownie przed chwilą.
Zamykając auto pilotem, drzwi zamykają się, a po chwili otwierają same, wiec auto nie jest zamknięte. Po naciśnięciu pilota drzwi zamykają sie, słychać ten charakterystyczny dzwiek i za 2 sekundy się otwierają. Czy ktoś miał podobny problem? Poza tym próbując zamknąć drzwi kluczykiem od strony kierowcy tez sie to nie udało dopiero od strony pasażera udało sie zamknąć samochód.
-
Re: Centralny zamek
pierwsze słysze moze masz cos nei tak z nadajnikiem mi tez siadl z dnia na dzien ale mialem 2 na szczescie;p
-
ja mam tak jak jest mróz, wtedy od strony pasażera zamek przymarza i sie blokuje i nie moge otworzyć i gdy naciskam z pilota to sie otwiera a po 2 sek zamyka z powrotem, wydaje mi sie że to jest taki system tego zamka że jak sie wszystkie dzrzwi nie zamkną to otwieraja sie pozostałe po 2 sek. Może coś ci blokuje jeden zamek? Wszystkie dzrzwi ci sie zamykają na te dwie sek?
-
Najczęściej jest to objaw mechanicznego blokowania zamka sterującego to znaczy od strony kierowcy.Te około dwie sekundy trzyma przekażnik ze zdalnego sterowania.Jeśli w tym czasie zamek(od strony kierowcy)nie domknie się całkiem to nie przełączy przełącznika stanu(krańcówki) i zamek wraca do pozycji wyjściowej a z nim wszystkie pozostałe.
Myślę żę trzeba zaglądnąć do zamka od strony kierowcy czy coś go nie blokuje , może któreś cięgło do wkładki lub klamki jest zbyt sztywno nastawione.
Względnie może być wyłącznik stanu(krańcówka)zabrudzony lub uszkodzony.
-
Trzaśnij każdymi drzwiami porządnie , również maską i klapą , bo pewnie , któryś z czujników alarmu zgupiał. Przynajmniej w moim rzypadku tak było.
-
Dziękuje panowie, za wszystkie rady dzis o dziwo schodze rano do auto, otwieram drzwi pilotem, działa, próbuje zamknąć działa. A wczoraj sie meczylem, az wkoncu zamknelem "manualnie" co mnie zastanawia to to ze samochodu manualnie nie moge zamknac kluczykiem od strony kierowcy, ale otworzyc juz tak ? Ale tak jak pisze stara.plesn bede musial rozkrecic drzwi i zobaczyc co w trawie piszczy.