Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [146] Centralny zamek

Użytkownik Rowerzysta Avatar Emek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie [146] Centralny zamek

Witam
    Mam następujący problem który pojawił sie dosłownie przed chwilą.
    Zamykając auto pilotem, drzwi zamykają się, a po chwili otwierają same, wiec auto nie jest zamknięte. Po naciśnięciu pilota drzwi zamykają sie, słychać ten charakterystyczny dzwiek i za 2 sekundy się otwierają. Czy ktoś miał podobny problem? Poza tym próbując zamknąć drzwi kluczykiem od strony kierowcy tez sie to nie udało dopiero od strony pasażera udało sie zamknąć samochód.

niezgoda
    Gość

Domyślnie Re: Centralny zamek

pierwsze słysze moze masz cos nei tak z nadajnikiem mi tez siadl z dnia na dzien ale mialem 2 na szczescie;p

Miedziak
    Gość

Domyślnie

ja mam tak jak jest mróz, wtedy od strony pasażera zamek przymarza i sie blokuje i nie moge otworzyć i gdy naciskam z pilota to sie otwiera a po 2 sek zamyka z powrotem, wydaje mi sie że to jest taki system tego zamka że jak sie wszystkie dzrzwi nie zamkną to otwieraja sie pozostałe po 2 sek. Może coś ci blokuje jeden zamek? Wszystkie dzrzwi ci sie zamykają na te dwie sek?

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Stolica(nie mylić z wsią Warszawa)
    Auto
    146 1996r 1,4 BOXER + LPG

Domyślnie

Najczęściej jest to objaw mechanicznego blokowania zamka sterującego to znaczy od strony kierowcy.Te około dwie sekundy trzyma przekażnik ze zdalnego sterowania.Jeśli w tym czasie zamek(od strony kierowcy)nie domknie się całkiem to nie przełączy przełącznika stanu(krańcówki) i zamek wraca do pozycji wyjściowej a z nim wszystkie pozostałe.
    Myślę żę trzeba zaglądnąć do zamka od strony kierowcy czy coś go nie blokuje , może któreś cięgło do wkładki lub klamki jest zbyt sztywno nastawione.
    Względnie może być wyłącznik stanu(krańcówka)zabrudzony lub uszkodzony.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Trzaśnij każdymi drzwiami porządnie , również maską i klapą , bo pewnie , któryś z czujników alarmu zgupiał. Przynajmniej w moim rzypadku tak było.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Emek
    Mieszka w
    Jelenia Góra/Holandia
    Auto
    159/1.9jtdm 150km/2006

Domyślnie

Dziękuje panowie, za wszystkie rady dzis o dziwo schodze rano do auto, otwieram drzwi pilotem, działa, próbuje zamknąć działa. A wczoraj sie meczylem, az wkoncu zamknelem "manualnie" co mnie zastanawia to to ze samochodu manualnie nie moge zamknac kluczykiem od strony kierowcy, ale otworzyc juz tak ? Ale tak jak pisze stara.plesn bede musial rozkrecic drzwi i zobaczyc co w trawie piszczy.
    Born to be wild!