-
[166] Pęknięty zagłówek
Hej,
Przy okazji wyciągania fotela kierowcy (celem wyczyszczenia zestawem Gliptone i naprawy drgającego zagłówka) okazało się, że zagłówek ma pęknięty plastikowy mechanizm, co było powodem jego drgań właśnie. Orientujecie się może jak wyciągnąć ten mechanizm z zagłówka?
Btw. chętnie kupię ten mechanizm, ew. cały zagłówek do demontażu.
-
Jeśli chodzi Ci o plastikowy wkład w zagłówku to jest on popękany w środku dzięki osoba wsiadającym z tyłu i próbujacym sie łapać za niego przy wsiadaniu/wysiadaniu. Rozbiórka jest banalnie prosta. Wyciągasz go z fotela, odwracasz prętami do góry i zobaczysz takie jakby nacięcie po środku. Są to dwa kawałki skóry po prostu wciśnięte do środka. Łapiesz przy prętach i wyciągasz palcami. Potem łapiesz za pety i wyciągasz pręty razem z wkładem.
Ja swój wkład spawałem, ale z powodów jak wyżej poległ ponownie. Niestety plastik z którego jest wykonany jest bardzo cienki i praktycznie nie do kupienia.
-
Ja też z tym walczyłem.... Niestety jak danus pisze. To jest z góry skazane na porażkę. Ja jeszcze użyłem do wypełnienia żywicy poliestrowej no ale trzeba się i tak obchodzić z tymi zagłówkami jak z jajkiem bo pęknie w innym miejscu.
-
Otóż właśnie, cała wina po stronie pasażerów z tyłu i wątłej konstrukcji.
Pozostaje wstawienie do środka niezniszczalnego klocka z drewna, skoro z zamiennikiem tak ciężko.
-
w alfie lepiej niczego nie dotykać ,tak na przyszłość jakby ktoś jednak odważył się kogokolwiek przewieźć