Witajcie
Od kilku dni mam problem z pedałem sprzęgła w trakcje jazdy gdy wbiję biega i puszczam pedał to on zostaje w podłodze . Co może być przyczyną ??
Może ktoś z was już miał taki przypadek .
Printable View
Witajcie
Od kilku dni mam problem z pedałem sprzęgła w trakcje jazdy gdy wbiję biega i puszczam pedał to on zostaje w podłodze . Co może być przyczyną ??
Może ktoś z was już miał taki przypadek .
jaki silnik??
pzd.
poza tym nic sie nie dzieje?? biegi wchodza normalnie? podczas ruszania żadnych drgan i szarpania??
sprawdz ilosc płynu hamulcowego w zbiorniku, i ewentualnie wycieki z wysprzeglika, jest pod aku.
pzd.
zapowietrzone sprzęgło? jeśli nie to sprawdziłbym wysprzęglik jak kolega już pisał, później pompę sprzęgła.
przyczyna moze tkwic w pompie sprzegła lub wysprzegliku,
biegi ciezej wchodza bo albo pompa nie ma wydatku, albo przepuszcza wysprzeglik, i brakuje zakresu pracy.
sprawdz wycieki z wysprzeglika, ale raczej to pompa, koszt okolo 150-200zł, zalezy gdzie kupisz plus montaz.
Masz pompę do wymiany - pękła w niej wewnętrzna sprężyna
Dziękuje za info
Pozdrawiam
Tez bym się przyjrzal pompie, jeśli jednak będzie to sprężynya nie wiem czy uda Ci się dostać sama sprezyne. Mi się nie udało i kupiłem całą używana pompę. Jesli też tak zrobisz to kup sobie zestaw naprawczy do pompy sprzęgła. Masz tam 3 gumki. 2 na tloczek w pompie i jedna na górę pompki.
Wysłane z mojego HTC One S