Witajcie
Od kilku dni mam problem z pedałem sprzęgła w trakcje jazdy gdy wbiję biega i puszczam pedał to on zostaje w podłodze . Co może być przyczyną ??
Może ktoś z was już miał taki przypadek .
Witajcie
Od kilku dni mam problem z pedałem sprzęgła w trakcje jazdy gdy wbiję biega i puszczam pedał to on zostaje w podłodze . Co może być przyczyną ??
Może ktoś z was już miał taki przypadek .
jaki silnik??
pzd.
poza tym nic sie nie dzieje?? biegi wchodza normalnie? podczas ruszania żadnych drgan i szarpania??
sprawdz ilosc płynu hamulcowego w zbiorniku, i ewentualnie wycieki z wysprzeglika, jest pod aku.
pzd.
zapowietrzone sprzęgło? jeśli nie to sprawdziłbym wysprzęglik jak kolega już pisał, później pompę sprzęgła.
przyczyna moze tkwic w pompie sprzegła lub wysprzegliku,
biegi ciezej wchodza bo albo pompa nie ma wydatku, albo przepuszcza wysprzeglik, i brakuje zakresu pracy.
sprawdz wycieki z wysprzeglika, ale raczej to pompa, koszt okolo 150-200zł, zalezy gdzie kupisz plus montaz.
Masz pompę do wymiany - pękła w niej wewnętrzna sprężyna
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dziękuje za info
Pozdrawiam
Tez bym się przyjrzal pompie, jeśli jednak będzie to sprężynya nie wiem czy uda Ci się dostać sama sprezyne. Mi się nie udało i kupiłem całą używana pompę. Jesli też tak zrobisz to kup sobie zestaw naprawczy do pompy sprzęgła. Masz tam 3 gumki. 2 na tloczek w pompie i jedna na górę pompki.
Wysłane z mojego HTC One S