-
Elektryka fotela
Mam następujący problem, nie działa u mnie tylne podnoszenie fotela.
Silnik i cały mechanizm jest ok bo przepinałem wtyczki i wszytko działa. podejrzewam że padły styki w panelu sterowania, rozbierał to ktoś? Choć trochę dziwnie to wygląda, bo fotel jest cały sprawny prócz tej jednej opcji.
W ogóle dowiedziałem się o tej opcji czytając instrukcje serwisowe i w sumie nie jest mi to potrzebne, ale jak jest to powinno działać. Nie powiem, trochę mnie to irytuje :D
-
jesli to superka to odkresz obudowe , wypinasz skrzyneczke z sterownikami podnoszeń. od wew. strony czyli od fotela podwazasz klapke-ostroznie, po drugiej stronie ściągasz uchwyty regulujace podnoszenia i wyjmujesz płytke z stykami i kabelkiem. delikatnie czyscisz papierkiem i preparat do styków. montaz naodwrót. Pozdro
-
O, u mnie jest to samo :) Dzięki Rafa za wyjaśnienie, może się pobawię w wolnym czasie.
-
Rozebrałem i przejechałem styki papierem ściernym 400, przeczyściłem izopropanolem i działa elegancko :) Dzięki Rafał
Scuderia, jutro wrzucę zdjęcia jak dokładnie to rozłożyć, wiec zapraszam jutro do tematu http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._bates911.html
-
Spoko będę śledził wątek, choć mi wczoraj mocno humor popsuło przykre odkrycie - mam pękniętą sprężynę z tyłu - a przy Q4 to tragedia :(
-
No w zwykłej 164 jest problem ze sprężynami a co dopiero w Q4,serdecznie Ci współczuje!
- - - Updated - - -
Musisz szukać po używkach,na pewno ktoś posiada.