-
2 załącznik(i)
Wyjęcie wtryskiwacza
Panowie jako że mam ,,mokro" na pokrywie wałków mam zamiar wymienić uszczelki pod wtryskami. Po odpięciu zasilania paliwem wtryskiwacza, przelewów:
1. żeby wyciągnąć wtryskiwacz muszę odkręcić nakrętkę oznaczona na zdjęciu w kółku ?
2. podczas wyciągania kręcić wtryskiwaczem i podważać go pod nakrętkę pod cewką na zdjęciu strzałki?
DziekiZałącznik 97977Załącznik 97978
-
-
Chociaż z drugiej strony nasuwa mi się pytanie czy przez walniętą uszczelkę pod wtryskiwaczem może uciekać ON? Czy szukać przyczyny w innym miejscu np na połączeniach rurek z wtryskami?
Jakiś miesiąc temu miałem ściąganą pokrywę wałków i przed tym zabiegiem było sucho.
-
A nie sprawdziłeś, czy z jednej z rurek nie kapie paliwo? U mnie tak było... wystarczyło "dociągnąć" nakrętkę (w moim przypadku - przy listwie - klucz 17? o ile dobrze pamiętam...)
-
Najpierw lało mi z jednego przelewu ale z tym problemem się uporałem i znowu zonk bo mokro koło wtrysku a koło przelewu sucho. Chyba zrobię tak jak zasugerowałeś, żeby nie kombinować z wtryskami posprawdzam rurki bo wątpię czy przy ściąganiu wtrysków odkręcali nakrętki pod cewkami a znowu nie mam z kim sprawdzić skąd cieknie.
-
seba ... nie przesadzaj że potrzebna Ci druga osoba do sprawdzenia skąd cieknie.. widać na zdjęciach że ledwo się poci :). Odpalasz i spokojnie patrzysz sobie co się dzieje pod maską.
-
Chłopaki wiecie jaką mam kupić końcówkę wtryskiwacza do alfy 147 150 KM 1.9 jtd 2006 oczywiście BOSCHA
http://fims.bazarek.pl/opis/5127416/...l?from=bazarek taka jest dobra??
-
Dobra to chociaż podpowiedzcie czy mogę sobie wymienić końcówkę wtryskiwacze sam czy potrzebna jest tam jakaś regulacja i lepiej zapłacić i oddać fachowcom
-
Jak będziesz kupował końcówkę wtrysku to od razu i podkładkę pod wtrysk. Większość wymienia same końcówki samodzielnie.Po wymianie nic nie regulujesz. Ale zawsze możesz skorzystać z pomocy speców.
-
Dobra i po bólu, według fesa na 3 wtrysku miałem ok. -1.8, 4 wtrysk ok. +2, 1-2 wtrysk w granicach +/-0,5. Logi robiłem podczas jazdy. Według serwisu Boscha wszystkie parametry w normie. Po wyjęciu i włożeniu wtrysków kręci jakby nieco dłużej przed odpaleniem ok 2-3 obr więcej mam nadzieję że się układ jeszcze od powietrza i wróci do normy wszystko.