Gdzie jest czujnik położenia pedału gazu? Proszę o pomoc spawa jest pilna, z góry dzięki
pozdrawiam Jarooo
Printable View
Gdzie jest czujnik położenia pedału gazu? Proszę o pomoc spawa jest pilna, z góry dzięki
pozdrawiam Jarooo
za pedałem gazu ;)Schowany, prawie nie widać. Jak Ci pokazuje błąd to pewnie nie styka na wtyczce. Idzie ona w stronę kabiny, biała, chyba 5 pinowa. Wyczyścić ją i po błędzie.
Dzięki za informacje, jedno jeszcze pytanie czy przewód idzie jak piszesz w stronę kabiny, czy w stronę schowka?
pozdrawiam
Jak nie masz kontaktu to rozłączyła ci się wtyczka za schowkiem pasażera:
tu masz instrukcję do 156 ale jest tak samo:
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...lka-vt8063.htm
Przewód z wtyczką (od czujnika do wtyczki ma około 12-15cm) idzie u mnie w stronę bezpieczników, w stronę fotela kierowcy. Jak odkręcisz materiałową osłonę nad pedałami będziesz miał ją na wierzchu . Oprócz niej jest tam jeszcze jedna podobna wtyczka. Raczej ze znalezieniem właściwej nie powinieneś mieć problemu. Patrz na kabelek idący do pedału gazu.
Zrobić wieczorem foto, czy znajdziesz ?? :D
Wg mnie to nie jest tak samo zrobione jak w AR156 ;)
Dzięki za szczegółowy opis jutro z samego rana spróbuje się tam dostać i napiszę , Cromik rozumiem że też miałeś podobną awarię?
Wyskakiwał błąd czujnika położena pedału gazu. Problem był własnie w tej kostce. Wyczyszczona i działa jak nalezy.
Witam
Dzięki serdecznie za trafną opinię i wyczerpującą opinię ,tak to była kostka za którą uszkodzony był jedne z przewodów. pozdrawiam Jarooo