2 załącznik(i)
Rozrząd 2.0 TS Alfa Romeo 164
Witam serdecznie. Potrzebuje pilnie znaleźć rozrząd do mojej alfy 164 + pompa wody.
Wersja 2.0 TS rocznik 95.
Szukam już prawie 2 miesiące i nic. W Polsce żaden autoryzowany serwis nie posiada części. Starałem się szukać na stronach Włoskich i też bez rezultatu.
Tak więc pomocy :) Może ktoś wie gdzie dostane części ? za jakiekolwiek informacje będę bardzo wdzięczy :)
Plik PDF. jest to schemat potrzebnych cześci :)
Rozrząd ciąg dalszy zabawy
Cytat:
Napisał
kasztelan
Pompa wody nie jest napędzana rozrządem więc możesz ją wymienić w każdej chwili. Nie wiem tylko dlaczego na siłę każą Ci wymienić ten rozrząd. Łańcuch idzie jeszcze dostać ale koła rozrządu to już inna historia...
Które dokładnie koło rozrządu jest Ci potrzebne??
Wiesz razu już do warsztatu jechałem na lawecie bo łańcuch spadł. Uszkodzone jest koło rozrządu ( brakuje jednego ząbka ) na filmiku tego nie słychać ale silnik wydaje nieprzyjemny dźwięk "szelestu łańcuchu" teraz nie przekraczam obrotów 3 tyś bo troszkę alfa działa na "słowo honoru"
Potrzebne koło rozrządu o numerze katalogowym "dokładnie koło zębate" 60539812 . Zdjęcie z dokumentacji serwisu alfy jest podane w pliku PDF na pierwszym poście w temacie.
Znalazłem łańcuch na internecie ale cholera wie czy będzie pasował : http://www.iparts.pl/auto-czesci/lan...53-100411.html
Wiesz gdzie zdobyć pozostałe części ?
O zadzwoniłem właśnie do iparts.pl po rozmowie z konsultantem dowiedziałem się że łańcuch nie jest już dostępny. Czyli znowu witamy w punkcie wyjścia ... ;/