Witam chciałbym dostać się do klap nawiewów i za bardzo nie wiem, które mam śrubki odkręcać może ktoś już zdejmował deskę i wie jak się zarbrać do tego :) prosił bym o pare wskazówek...
Z góry dzięki :)
Printable View
Witam chciałbym dostać się do klap nawiewów i za bardzo nie wiem, które mam śrubki odkręcać może ktoś już zdejmował deskę i wie jak się zarbrać do tego :) prosił bym o pare wskazówek...
Z góry dzięki :)
Moze to troche pomoze: http://files.tinypic.pl/i/00406/d4j2i5c1ep8j_t.jpg
Generalnie to wyciagasz zegary - banal, sciagasz konsole srodkowa (jest opis w "zrob to sam"), schowek, nawiwe na przednia szybe, boczki tunelu srodkowego, ogolne kurde wszystko musisz zdjąć :D a do samych klap bezposrednio i tak sie chyba nie dokopiesz bo sa w oddzielnym zespole kanalow nadmuchu. mozesz dojsc do silniczkow sterujacych temp i kierunkiem nawiewu po wyjeciu tylko schowka.
A tu masz pieknie krok po kroku: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...win_spark.html
Dzięki wielkie :) naprawdę mi to bardzo dużo pomogło :) juz wiem co muszę wymienić... tylko szukałem tej części i nigdzie nie znalazłem może ktoś z forum ma taką część na sprzedaż lub wie gdzie znaleźć chodzi mi o taki biały plastik który z jednej strony jest wsadzony do silniczka sterujacego klapą nawiewu, a z drugiej strony do klapy z góry dzięki :) niżej jest foto tej części z silniczkiem
- - - Updated - - -
To ta biala część :) końcówka jest ulamana i siedzi w silniczku
mogę Ci sprzedać cały silniczek za 20 zł + wysyłka jak coś to pw :)
Z silniczkem to juz raczej nie bedzie problemu, ale bede mial to na uwadze :) najbardziej chodzi mi o ten plastik bialy...
Popatrz na forum (w dziale bazar/części) kto ma całą alfę na części na bank kupisz za dobe niążki, ale wg mnie propozycja kolegi mateo jest bardzo rozsądna i ja bym sie nie zastanawiał o ile ten silniczek będzie z interesującym cie plaskiczkiem.
Witam wymieniłem ten biały element i teraz z przestawianiem kierunku nawiewu nie ma problemu :) tylko jest jeszcze taki problem, że jak chce przestawić na nawiem zimny lub ciepły to się nie przestawia. Silniczek jest dobry, sprawdzony, wiec co może być nie tak ? (Może klimatronik)