Witam chciałbym dostać się do klap nawiewów i za bardzo nie wiem, które mam śrubki odkręcać może ktoś już zdejmował deskę i wie jak się zarbrać do tegoprosił bym o pare wskazówek...
Z góry dzięki![]()
Witam chciałbym dostać się do klap nawiewów i za bardzo nie wiem, które mam śrubki odkręcać może ktoś już zdejmował deskę i wie jak się zarbrać do tegoprosił bym o pare wskazówek...
Z góry dzięki![]()
Moze to troche pomoze:
Generalnie to wyciagasz zegary - banal, sciagasz konsole srodkowa (jest opis w "zrob to sam"), schowek, nawiwe na przednia szybe, boczki tunelu srodkowego, ogolne kurde wszystko musisz zdjąća do samych klap bezposrednio i tak sie chyba nie dokopiesz bo sa w oddzielnym zespole kanalow nadmuchu. mozesz dojsc do silniczkow sterujacych temp i kierunkiem nawiewu po wyjeciu tylko schowka.
A tu masz pieknie krok po kroku: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...win_spark.html
Ostatnio edytowane przez kartezjush ; 24-06-2013 o 14:41
Dzięki wielkienaprawdę mi to bardzo dużo pomogło
juz wiem co muszę wymienić... tylko szukałem tej części i nigdzie nie znalazłem może ktoś z forum ma taką część na sprzedaż lub wie gdzie znaleźć chodzi mi o taki biały plastik który z jednej strony jest wsadzony do silniczka sterujacego klapą nawiewu, a z drugiej strony do klapy z góry dzięki
niżej jest foto tej części z silniczkiem
- - - Updated - - -
To ta biala częśćkońcówka jest ulamana i siedzi w silniczku
mogę Ci sprzedać cały silniczek za 20 zł + wysyłka jak coś to pw![]()
Z silniczkem to juz raczej nie bedzie problemu, ale bede mial to na uwadzenajbardziej chodzi mi o ten plastik bialy...
Popatrz na forum (w dziale bazar/części) kto ma całą alfę na części na bank kupisz za dobe niążki, ale wg mnie propozycja kolegi mateo jest bardzo rozsądna i ja bym sie nie zastanawiał o ile ten silniczek będzie z interesującym cie plaskiczkiem.
Witam wymieniłem ten biały element i teraz z przestawianiem kierunku nawiewu nie ma problemutylko jest jeszcze taki problem, że jak chce przestawić na nawiem zimny lub ciepły to się nie przestawia. Silniczek jest dobry, sprawdzony, wiec co może być nie tak ? (Może klimatronik)