W temacie jest pomyłka chodziło mi o CZUJNIK ciśnienia doładowania, chodzi tu o alfę 147 jednak z tego co sie orientuje w 156 i 159 w 1.9 i 2.4 są takie same. Jestem z Brodnicy, oczywiscie dojadę na miejsce.
Printable View
W temacie jest pomyłka chodziło mi o CZUJNIK ciśnienia doładowania, chodzi tu o alfę 147 jednak z tego co sie orientuje w 156 i 159 w 1.9 i 2.4 są takie same. Jestem z Brodnicy, oczywiscie dojadę na miejsce.
a sprawdzałeś czy sztanga od turbo pracuje mogą być kierownice od zmiennej geometrii przy turbinie zapieczone albo przewód od overboostu do turbo pęknięty
Sprawdzałem, sztanga pracuje, a turbo właśnie zamierzam dać do wyczyszczenia, ale chce jeszcze czujnik sprawdzić.
Czujnik masz wkręcony z tyłu w kolektor ssący może go sam bez problemu wykręcić i przeczyśćic jesli nic nie da wymiana.Tu zobacz sobie http://www.forum.alfaholicy.org/156/..._9jtd_16v.html
Czujnik czyściłem, Turbina również była wyjęta, rozebrana, jest poprostu jak nówka nic nie zapieczone itp. Więc nadal potrzebuje kogos do podmianki czujnika, pomoże ktoś? :)
no a sprawdzałeś tą sztange turbiny, jak radził Ci Fokus? Ja właśnie borykam się z tym problemem
Overboost byl sprawdzony i jest ok, wiec pozostaje mi nadal tylko do sprawdzenia czujnik ciśnienia. Mógłbym liczyć na kogoś kto udostępni czujnik do podmianki?