-
Instalacja gazowa w JTS
Mam okazje kupić niedroga ładną alfe 156 2.0 JTS, mam jednak pytanie o gaz do niej ponieważ jestem zdecydowany na auto z gazem właśnie. Pytanie odnosi się do tego czy już są jakieś dobre instalacje do tego silnika, w jakich mniej wiecej cenach się one plasują. I oczywiście czy warto brac pod uwage gaz w jts'ie czy jednak lepiej kupić ts'a albo 2.5 v6? Szukałem na forum takiego tematu jednak ni nie znalazłem.
-
Jest jeden kolega na forum co ma zagazowanego JTS-a. Z tego co pamiętam coś ponad rok temu dał za nią jakieś 5 tyś zł- nie wiem jak teraz z cenami. Osobiście szukałbym zadbanej V6 i ją zagazować- lepsze osiągi, dźwięk nie do podrobienia. Banan na twarzy gratis ;)
-
LPG w silnikach z wtryskiem bezpośrednim to ciężki temat. Albo zakładasz instalację "zwykłą" i co któryś wtrysk gazu jest puszczana dawka benzyny aby ochłodzić końcówki wtryskiwaczy Pb (które znajdują się w komorze spalania) albo zakładasz horendalnie drogą instalację Vialle, która wykorzystuje wtryski Pb do wtryskiwania LPG (ale na 99% nie ma tej instalacji do Alfy więc ta opcja odpada). Generalnie jak chcesz LPG to nie patrz nawet na JTSy
-
Właśnie się obawiałem, że ciężko jest w tym temacie no ale nic.. Może jeszcze sie wypowie ktoś kto jeździ zagazowanym jtsem.
-
-
W Krakowie podobno koszt takiej instalacji to ok 7tys zł :)