-
reset, adpatacja a LPG
Cześć, jak wygląda sprawa z zdaptacją silnika po resecie (i przepustnicy i parametrów ad.) z instalacja gazową? Reset poprzez odłączenie aku, potem zapłon na 90s, wyłączyć na 90s, zapalić auto i czekać na 3 krotne włączenie wentylatora bez dotykania gazu (poprawny reset?). Silnik będzie pracował na wolnych na benznie oczywiście, ale potem trzeba się przejechać różnymi stylami a z resztą adpatacja trwa setki kilometrów i tutaj setno, czy przez ten cały okres muszę jeździć na benzynie? ECU bosh 1.5.5. Chcę zrobić reset ponieważ faluje na wolnych oraz wydaję się, że silnik zamula ( FRA albo TRA zatrzymało się na 80ms, to dużo ?)
-
W tym ECU sposób resetu, który podajesz nie zadziała. W grę wchodzi tylko program i kabelek. Co i jak dalej po resecie było opisywane wiele razy na forum, więc wystarczy poszukać.
-
Pytania o adaptacje z LPG nie spotkałem, co do resetu to ciekawe jest to co piszesz, zatem jaki ECU resetuje się w ten sposób?
-
Ja robiłem adaptację u siebie niedawno używając interfejsu. Na benzynie przejechałem 10km, potem do speca od lpg na kalibrację i śmiga wszystko pięknie.
-
używałes Alfadiaga ? Mam FES ale podobno reset tym programem jest nie efektywny.
-