-
kostka tylnej lampy
wiecie moze gdzie mozna kupic kostke połączeniową tylnej lampy? szukam wszezie i nie moge znaleźć. musze ja zmienić bo jeden pin nie ma syku i jest cały zardzewiały czysciłem go itp ale nic to nie daje bo on jest jakiś też porozginany:/ raz jest dobrze a raz nie, co chwile w trakcie jazdy mi piszczy ze żarowka spalona . i strasznie to denerwuje, rozchodzi mi sie o kostke prawej tylnej lampy od kierunków, pozycyjnych itp.
-
próbuj w sklepie ewentualnie popatrz allegro no i na forum tutaj przejrzyj tematy nawet te starsze może ktoś będzie mieć zawsze zostaje ci aso :D
-
Zagadaj do kolegi z tego tematu :http://www.forum.alfaholicy.org/147/...jtd_115km.html
NIestety rozbił auto i będzie sprzedawał części.
-
Przecież na allegro pełno tego
-
w ASO też nie brakuje.. i kosztuje grosze.. wymieniałem u siebie
-
1 załącznik(i)
Witam
Mam identyczny problem i za cholerę nie potrafię znaleść takiej kostki. Nie wiem czy mam szukać jako kostka, wtyczka, czy to ma jakąś fachową nazwę? No i pytanie czy da się samą kostke wymieniać bez przewodów? w załączeniu foto mojej kostki ze spalonym pinemZałącznik 117436
-
Pare postów wyżej masz moją odpowiedź.. idź do ASO i kup nową kostkę + komplet pinów.. koszt znikomy..
Sposób montażu, ucinasz swoją kostkę możliwe blisko plastiku.. uwalniasz końce przewodów z izolacji i potem zaciskasz piny (odpowiednią zaciskarką do konektorów).. i z głowy..
Czas operacyjny max 30 minut i spokój na lata..
-
heh, u mnie też mrygało mrygało i jak ze 2 lata temu mrygnęło to mimo wymiany kostki dalej błąd na blacie ;)
ma ktoś link do elerna do 147 - ale nie z chomika, bo nie mam tam transferu ?
-
Tez mam jeden pin przepalony ale zrobiłem tak że styka i nie robi problemów. muszę w końcu podjechać do ASO po nową kostkę
wystukane paluchem z telefonu ;)
-
W ASO w Opolu albo chcą mnie naciągnąć albo nie kumają bo mówią, że o samą kostkę ciężko i ewentualnie cała wiązka a to koszt ok 1 tys. zł. chyba że gdzieś dokupię sam pin na tą starą kostkę. Ewentualnie podzwonię po mądrzejszym ASO ;)
Dzięki za pomoc