Jakie jest v-max waszych GT?
Printable View
Jakie jest v-max waszych GT?
z żaglem czy bez ? :)
Ja najwięcej miałem 200 licznikowe i mi się prosta skończyła. Może by coś jeszcze poszła :)
U mnie 215 na letnich 225/18. Na zimówkach 205/16 ponad 220 zgodnie ze wskazaniami licznika.
Bo widzialem ze bociana po chipie 260 jechala nawet dodal zdjexie
Taaa, podobno jechała jeszcze szybciej, ale:
1) licznik mu się skończył
2) powyżej 260 musiał chwycić kierownicę drugą ręką :D
Jestem ciekawy ile czasu mu to zajelo :D bo u mnie to troche trwa :D
Fabryczne 243 pojechała, może ciut więcej :rolleyes:
Ja wczoraj z bratem miałem licznikowe 260 i może by coś jeszcze poszła.
- - - Updated - - -
Zapewniam, że niedługo :)
- - - Updated - - -
Możesz mi podać namiar do Bociana. Chciałbym się dopytać o jego mapy. Parametry i takie tam.
- - - Updated - - -
243 ciężko określić na liczniku analogowym :) pójdzie więcej, wystarczy dobra górka na autostradzie :). Kwestia tylko jaka jest różnica pomiędzy prędkością rzeczywistą a tą wskazywaną przez licznik?
- - - Updated - - -
xD :)
V max w GT powinno się podawać w dB :D:D:D
Ja dzisiaj sprobuje jak to u mnie wyglada kiedys lecialem 220 ale zobaczymy dzisiaj :D
220 licznikowe :)
z górki na autostradzie :)
Kolega ma 3,2 V6 i leci mu 243, a bocianowi przy 199koniach 260 ;D?
Pokaże wam jak on to robi ;) Raczej ja bym za taka reklame podziekował, bo wiadomo kogo co chwile reklamuje bociek:) Poza tym bajki o jego spalaniu przy 200 koniach to już nie komentuje ;)
PS. Ciężko będzie znaleźć auto 250 konne które poleci 250
Załącznik 105799 Załącznik 105800ja jade 260 z otwartymi drzwiami mając przy tym 6 tys obr. ;)
Jak będziecie chcieli to mogę wam rzucić filmik jak to się robi ;, chociaż wiadomo to zwykłe sprawdzenie liczników po podpięciu pod kompa...
a mój v-max to 220 :)
zmień dilera chłopie albo kanał przestaw - nikomu żadnych bajek nie wciskam , nigdy nie twierdziłem że jechałem 260 - wstawiłem tylko fotkę ale nie miałem wtedy gps więc nie wiem ile było faktycznie
( zmierzone innym razem na gps wskazywało 242 i tyle wiem na 200% )
nikogo i niczego nie reklamuję !!
spalanie przy dojeżdżaniu codziennym do pracy mam okolice 6,2 do 6,7 /100 - podawane z baku a nie z kompa , te 6,7 to już muszę często mocniej przyspieszać a przy spokojnych dojazdach bez szarpań wychodzi właśnie ok 6,2
co do tego spalania to mogę się założyć z każdym i o każde pieniądze - bo jakoś nie widzę powodów do pisania zmyślonego spalania
( zmyślone to są dla mnie np teksty w ogłoszeniach z TS że palą niby w trasie 5 ale nie że jtd spala 6 )
jak się robi zamknięcie liczników na postoju ? FES/MES , test liczników i gitara - wskazówka leci do samego końca i wraca - żadna tajemnica i filmików z instruktażem raczej do tego nie trzeba
Spierać to się można bez końca a wystarczyłoby wrzucić film z przyspieszania takiego 180-200 konnego diesla i myślę że spory od razu by ustały, notabene sam chciałbym zobaczyć przyspieszenie i v-max 1.9 jtd zawirusowanego :) proponuję żeby ktoś nagrał, aż tak wiele zachodu chyba z tym nie ma :P
w prawdzie 147 ale 191KM/381NM oficjalnie
https://www.youtube.com/watch?v=hJB7ACWYCek
https://www.youtube.com/watch?v=bA-lgMBEmts
Pokaż mi filmik jak masz to 260 :) Szkoda, że mocniejsze GT (czyt. 3.2 V6) leci 243 z tego co mówi kolega Archi
a Ty Omen pokazałeś mi filmik gdzie nawet nie ma 200
a jak się robi zamknięcie licznika w FESie to Ty wiesz najlepiej, Poza tym szkoda, że Twoja wskazówka zatrzymała się tam, gdzie moja.
a tutaj dla porównania zdjęcie moja, a Twoje :)
Załącznik 105858Załącznik 105859
Robię ostatni wpis w tym temacie, bo znowu zaczyna się polskie piekiełko, ale to wasza sprawa.
Celowo napisałem maksymalną prędkość fabryczną, którą trzymałem kilka dobrych kilometrów - na autostradzie były wzniesienia i wypłaszczenia, proste i łuki - oraz wolniejsze auta ograniczające taką jazdę,
nie dodaję więcej, bo akurat wtedy polowało na mnie - z powodzeniem - Audi S5, które ma blokadę na 250, więc jeśli wyprzedził mnie jednak ze swoim v-max to nie mogłem przekroczyć tej prędkości, ale możliwe że było blisko - dlatego napisałem wcześniej "ciut więcej".
ażeby uspokoić emocje, to wczoraj - trasa Warszawa - Knurów, v-max 140 (prawie;)) na kawałku autostrady pod Łodzią, a poza tym średnia prędkość z całej trasy 101 km/h przy średnim spalaniu (z kompa - bo nie jestem farmaceutą) 10,2 l/100 km.
Miłego dnia i tygodnia dla Wszystkich.
Ps. na Wisłostradzie słyszałem (dłużej) i widziałem (krócej) SLS, który pełnym ogniem poszedł spod świateł, no... o tym można rozmawiać i się emocjonować :o
Szkoda ze wskazowka zatrzmala mu sie w tym samym miejscu co u mnie
Ok u Ciebie wierze bo masz sporo wiecej mocy niz pozostali;)
Maru chyba jesteś niedorozwinięty i nie nauczono Cię czytać ze zrozumieniem.... łap... wróć po kursie:
http://czytanie.edu.pl/
Pozdro
a Ty kup sobie okulary jak nie widzisz ze oba zdjęcia są takie same
Po pierwsze wrzuciłem filmik nie Tobie a koledze Marconi, który chciał zobaczyć przyspieszenie.
Druga sprawa, akurat to, że wskazówki są w tym samym położeniu może wskazywać na to, że to maksymalne wychylenie wskazówki prędkościomierza.
Pamietaj, że co do v max konie nie mają aż takiego znaczenia jak przełożenia skrzyni ;)
Trzecia sprawa jest taka, że na v max wpływa zbyt wiele czynników więc każda GT nawet z tym samym silnikiem będzie miała inny wynik.
I jako kolejna osoba napiszę Ci abyś nauczył się czytać z ZROZUMIENIEM.
po pierwsze wiem, że skrzynia ma wpływ na v-max a konie mech. w mniejszym stopniu, ale nie mając mocy, a mając najdłuższa skrzynie na świecie nie pojedziesz 300km/h
u mnie 220 licznikowe to nie problem naprawde. równe 200 na piątym biegu ;) a max jechałem prawie 240, no 230 z hakiem xd oczywiście licznikowe myślę że po paru modyfikacjach będzie lepiej ;)
W ostatnią niedzielę jakieś 218 licznikowo, czyli w rzeczywistości ok 213 :)
217 licznikowe, 209 albo 210 wg GPS, po prostej niemieckiej autostradzie.
U mnie 220 na 215/45ZR17 w 4 osoby i z pełnym bagażem, odniosłem wrażenie że mogła by więcej.
Witam ja swoją GT na fabrycznych 215/45/17 Najwięcej poleciałem 215 km/h wszystko ok.lecz spalanie wzrosło diametralnie, i już w samochodzie już był spory hałas przez brak ramek w szybach .:)
Ja mam ok. 7 l /100 km przy 140 km/h i 14 l /100 km przy 200 km/h, specjalnie sprawdzałem.
Nie, przejechane 100 km i znów tankowane pod korek... Nie no jasne, że zczytane z komputera :) Spalanie chwilowe, być może odbiega trochę od rzeczywistości, ale raczej niewiele, sprawdzałem, ale niezbyt dokładnie i było ok 0,5 l, chyba za mało, nie pamiętam.
Po drugie robiłem kiedyś w Excelu arkusz, żeby policzyć krzywą spalania względem prędkości jazdy dla optymalnego biegu i wychodziło podobnie (też diesel). Uprzedzając Twoje wątplwiości, 6 litrów/70km przy prędkości 215 km/h jest nierealne, wychodzi ok. 8,6 litra, a realnie na prostej drodze bez huraganu powinno być 15 +/- 1(2) litry, poniżej wyliczenie dla geeków:
Załącznik 107942
Pewnie, że 6 litrów przy takiej prędkości jest nierealne...
Może mu się komputer odpinał przy tej prędkości ;)
podkuszony tematem chciałem sprawdzić v-max i przy około 200km/h zapalił mi się check :D po podpięciu pod kompa okazało się że niskie ciśnienie na jednym z wtrysków, kolejna rzecz do zrobienia w Gje Tee, za chwile ceną dorówna do Julki :D
To ja nie będę sprawdzał :) Wierzę Wam na słowo, że więcej jak 210 nie pojade hehe. :)
podepnę sie do dyskusji, na niemieckich drogach w serii 1.9 jtd zamykam licznik, teraz auto po chipowaniu i według licznika jakies 260 :cool: o spalaniu przy takiej prędkości nawet nie mówmy :D
No ja tak pi razy oko podzielić przez drzwi sczytałem te 6 litrów na odcinku 70 km ze wskaźnika paliwa. Ale wszyscy mnie uświadamiają w przekonaniu, że ze wskaźnika to nie ma co sczytywać. No i cały czas nie grzaliśmy 215 :P zeszliśmy nawet w pewnym momencie do 120 km, żeby się rozpędzić za chwilę do 200 :P