Ja właśnie na 99% jadę :)
Do tego czasu to już dawno zdam prawo jazdy i kupię samochód...
Kasa powinna się znalezć więc jadę :)
Printable View
Ja właśnie na 99% jadę :)
Do tego czasu to już dawno zdam prawo jazdy i kupię samochód...
Kasa powinna się znalezć więc jadę :)
Zostało pół roku. Z takim wyprzedzeniem mało kto będzie mógł stwierdzić. Wnioskuję po zlotach - wielu pół roku wcześniej wręcz pyta o zloty, a jak przychodzi co do czego to z forum znikają. Ja czekam na potwierdzenie od dziewczyny (broni się w tym roku i zmienia pracę) i wtedy zacznę rezerwować co mi trzeba.
Poprzeglądałem dzisiaj oferty hosteli i hoteli. Nie ma większej różnicy między hostelem, a tanim hotelem. Cena koło 100 zł/noc od osoby. Możliwe, że jak się poszuka głębiej to się coś znajdzie - na razie orientacyjnie patrzyłem. Większość tych noclegów była na obrzeżach Mediolanu.
Jak będę jechał to pewnie więcej niż na 1 noc, bo poza 100-leciem chciałbym też trochę pozwiedzać Milano :)
szukajcie w centrum, cała masa hosteli i pension. Po co na obrzeżach? tracić kasę i czas na dojazdy? Idz do Empiku, wez przewodnik Pascala po Italii, wejdz na Mediolan, zobaczysz kilkadziesiąt przykładowych noclegów z namiarami. To oznacza, ze tuż obok jest drugie kilkadziesiąt. Zadzwon w dwa, trzy miejsca i już. Co za problem? całą Europę zjechałem, wszędzie przebierałem w ofertach noclegowych. Luuuuudzie. To zachód:) tam masa miejscowych żyje z turystów. To nie Polska zapyziała.
Racja, tylko po co Ci przewodnik pascala skoro mamy internet.
Co do reszty to się zgodzę, co to za problem w dzisiejszych czasach nocleg załatwić.
Moja 'ex' regularnie lata do Mediolanu co kilka miesięcy, ja tam się tym nie interesowałem, ale jeśli chodzi o hostele to problemu nie ma. No chyba, że problem jest w wakacje. Postaram się dowiedzieć.
Tak czy siak, sprawa jest łatwa do dogrania, jeśli rzeczywiście wyjazd miałby wypalić to noclegi po drodze to żaden problem.
A czy ktoś napisał, że jest problem z noclegiem? :) Napisałem tylko o cenie.
http://www.booking.com
http://www.hostels.com
Co do lokalizacji hotelu to - Arese i Monza jest na obrzeżach :D W Portello już chyba nic nie ma :)
I po co Ci mapa, skoro mamy GPS:)??
I po co Ci tabliczka mnożenia, skoro mamy kalkulatory:))?
Jak mnie to zawsze bawi. Ostatnio jechałem z takim z GPS, wyjechał z Turku na polną drogę pod lasem. :))) Ciekawe, kiedy zapomnimy jak się gotuje wodę w czajniku:))?
Sorry za Off top:) nie mogłem się powstrzymać:))) Plancior.. przeczytałeś w zyciu jakąś ksiązkę? :))) m
A ja znam takich. Osobiście z żoną zapłaciliśmy 36 zeta za dwa bilety w obie strony do mediolanu. Niestety tylko z bagażem podręcznym.
---------- Post dodany o godzinie 18:49 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:40 ----------
My na 90 procent jedziemy. W zasadzie noclegi juz mamy załatwione bo rodzinka w centrum mediolanu jest. Chetnie dołączymy się do jakiejs kolumny. Jeszcze sporo czasu ale planować juz można by co i jak. Osobiście inna opcja jak jazda własną alfą dla mnie nie istnieje.Marzy nam się bryknąć tam naszą GTA ale to już trza kasiorki troche.....hehe zobaczymy
Mam pytanie techniczne ;)
Czy paszport będzie niezbędny, czy można śmigać na dowód.