UWAGA! Proszę w tym temacie o wypowiedzi osób które FAKTYCZNIE były by skłonne wziąć udział w tym wyjeździe.
Wiem że temat już taki istnieje, ale tam więcej jest pisanie nie na temat wiec zaczynam jeszcze raz.
Myślę że fajnie zorganizować taki wyjazd, bo odwiedzić Italię, zwiedzić muzeum alfy i pare innych ciekawych miejsc - samochodem!
Już 2 razy nam udało się zorganizować daleki wyjazd (Węgry) i chyba większość była zadowolona.
Oto jakbym ja widział ten wyjazd. Ogólnie około 4-5 dni. Wiosna lub jesień poza sezonem turystycznym. Oficjalne obchody nie wiem dokładnie kiedy mogą być, ale nie wiem czy warto jechać w tym czasie tym i przeciskać się przez tłumy i stać w korkach.
Trasa: myślę że rozsądnie byłoby zwiedzić północne Włochy, czyli takie miejsca jak Arese (wiadomo), zajrzeć do Mediolanu, Modeny, St. Agate, Verony i Wenecji. W sumie myślę że dało by rade zamknąć dystans w 3000km (licząc z Wrocławia).
O pomoc w organizacji można by było poprosić osoby które tam były, wiedzą gdzie można się zatrzymać, co ile kosztuje itp. Pomocy można by było też szukać na którymś z włoskich for Alfa Romeo, chociażby żeby otrzymać jakieś porady.
Szacuję że taki wyjazd wyniósł by około 2000zł (1k benzyna, 500zł noclegi i inne), oczywiście zależy ile kto by osób zabrał autem.
Dąże by zorganizować dokładną trasę przejazdu, zrobić jakieś pamiątkowe naklejki, zorganizować "konwój" i w drogę!
Więc ogólnie ile osób by było naprawdę zainteresowanych, ilu z was mogło by podzielić się swoją wiedzą i pomysłami?