Strona 1 z 28 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 277

Temat: 100-lecie AR - wyjazd do Włoch

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie 100-lecie AR - wyjazd do Włoch

UWAGA! Proszę w tym temacie o wypowiedzi osób które FAKTYCZNIE były by skłonne wziąć udział w tym wyjeździe.

Wiem że temat już taki istnieje, ale tam więcej jest pisanie nie na temat wiec zaczynam jeszcze raz.

Myślę że fajnie zorganizować taki wyjazd, bo odwiedzić Italię, zwiedzić muzeum alfy i pare innych ciekawych miejsc - samochodem!
    Już 2 razy nam udało się zorganizować daleki wyjazd (Węgry) i chyba większość była zadowolona.

Oto jakbym ja widział ten wyjazd. Ogólnie około 4-5 dni. Wiosna lub jesień poza sezonem turystycznym. Oficjalne obchody nie wiem dokładnie kiedy mogą być, ale nie wiem czy warto jechać w tym czasie tym i przeciskać się przez tłumy i stać w korkach.
    Trasa: myślę że rozsądnie byłoby zwiedzić północne Włochy, czyli takie miejsca jak Arese (wiadomo ), zajrzeć do Mediolanu, Modeny, St. Agate, Verony i Wenecji. W sumie myślę że dało by rade zamknąć dystans w 3000km (licząc z Wrocławia).
    O pomoc w organizacji można by było poprosić osoby które tam były, wiedzą gdzie można się zatrzymać, co ile kosztuje itp. Pomocy można by było też szukać na którymś z włoskich for Alfa Romeo, chociażby żeby otrzymać jakieś porady.

Szacuję że taki wyjazd wyniósł by około 2000zł (1k benzyna, 500zł noclegi i inne), oczywiście zależy ile kto by osób zabrał autem.

Dąże by zorganizować dokładną trasę przejazdu, zrobić jakieś pamiątkowe naklejki, zorganizować "konwój" i w drogę!

Więc ogólnie ile osób by było naprawdę zainteresowanych, ilu z was mogło by podzielić się swoją wiedzą i pomysłami?
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Więcej info o 100-rocznicy będzie 12 grudnia.

http://translate.google.com/translat...2F&sl=it&tl=pl

hobbit_666`
    Gość

Domyślnie

Jezelich chodzi o mnie jestem jak najbardziej za, tylko musial bym wiedziec wczesniej o dokladnym terminie wyjazdu by odpowiednio ustawic w pracy urlop. Bardzo fajny pomysl. Jezeli chodzi o pomoc to niestety nigdy nie bylem we Wloszech i nie wiem co i jak
    Ostatnio edytowane przez hobbit_666` ; 30-11-2009 o 12:20

epion
    Gość

Domyślnie

ja tez jestem za ale jesienia

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Jestem za pojechaniem, niestety nie byłem wcześniej wiec nie pomogę.
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Też nigdy nie byłem, ale kiedyś znajomy mi opowiadał i pokazywał zdjęcia. Do Włoch można dojechać autostradami, ekspresówkami itd. Można też wąskimi górskimi drogami, trasa jest o wiele bardziej czasochłonna, ale widoki są MEGA. Jak ktoś jeździł po Tatrach to po Alpach i tak padnie na kolana.

Tutaj info: http://www.playholiday.pl/samochodem...lanowac-podroz
    http://www.cuoresportivo.pl/_mm/ciekawe/amer.shtml
    http://www.motoekspert.mojeauto.pl/c...aj_to_obyczaj/
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 30-11-2009 o 17:37

Użytkownik Rowerzysta Avatar MaCias
    Mieszka w
    Centrum
    Auto
    soon alfa 166

Domyślnie

ja byłem we Włoszech parę lat temu faktycznie fajnie widoki , dobre drogi i ładne włoszki

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Cytat Napisał maciasek Zobacz post
    ja byłem we Włoszech parę lat temu faktycznie fajnie widoki , dobre drogi i ładne włoszki
    mówiąc Włoszki masz na myśli samochody czy kobiety ? co do samochodów się zgodzę, ale co do kobiet to nie bardzo

natomiast co do wyjazdu to też byłbym chętny, jeśli tylko fundusze mnie puszczą albo wezmę pare osób do samochodu ale pomysł bardzo dobry
    Today we are living our future memories..

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

A Wam tylko panienki w głowie... To poważny zlot - nie wyjazd na imprezkę!

Napisz lepiej jaką trasą jechałeś, jak masz fotki to wrzuć... Ja tam kilka widoków widziałem, ale domyślam się, że nie każdy wie dlaczego warto jechać do Włoch autem. Dla wielu ludzi ilość km i dokładne koszty też z pewnością będą kluczowe

PS
    O wyjeździe na imprezkę można pomyśleć w 2011
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 30-11-2009 o 17:38

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

w sumie też się co nieco moge wypowiedzieć o samej jeździe we Włoszech, gdyż byłem tam przez tydzień jako kierowca małego dostawczaka z kolegą.

Samych widoków nie ma co opisywać, to trzeba po prostu zobaczyć drogi też są bardzo fajne, ale trzeba uważać na sposób jazdy Włochów, dosc "specyficzny" a jeśli widoki i drogi połączymy z jazdą naszą ukochaną marką, to wyjdzie bajka dokładnej trasy nie potrafie podać, gdyż nie pamiętam, ale przejechałem Italię od samej góry po Neapol i z powrotem częsciowo wschodnim wybrzeżem przygoda mojego życia mimo wszystko, że cały czas w pracy za kółkiem. A Alfą to byłaby sama przyjemność więc dla osób które się zastanawiają czy jechać i mają na to fundusze to odpowiedź jest jedna - JECHAĆ
    Today we are living our future memories..