To ty masz lotkę? Bo ja myślałem ze masz ta wielka pletwę z sedana :), weź ja zrób w czarnym carbonie dla kontrastu
Printable View
To ty masz lotkę? Bo ja myślałem ze masz ta wielka pletwę z sedana :), weź ja zrób w czarnym carbonie dla kontrastu
pogadaj z SEm z japspec
http://japspec.pl/
thx napewno sie z nimi skontaktuje
Witam. Ja postanowiłem się dołączyć i pokazać efekty mojego eksperymentu z folią 3M tym razem w kolorze grafit na konsoli środkowej 156. Stara konsola była odrapana a zabieg oklejenia uczynił cuda i nawet jestem zadowolony z pracy. :)
Załącznik 29928Załącznik 29929Załącznik 29930
Pokrętła normalnie pracują? Nic nie obdziera?
Jest idealnie. Szkoda że nie zrobiłem zdjętego panelu zdjęć.
Pod pokrętłami jest wycięta folia więc miejsce styku pokręteł z panelem pozostało oryginalne.
Zastanawiałem się nad folią w kolorze carbon szampanowy CA-422 wtedy idealnie pasowałby pod oryginalny kolor panelu ale chciałem troszkę ożywić wnętrze grafitem.
Ciekawie wyszło też zestawienie tej folii z popielniczką oryginalną z alfy stylizowaną na carbon i czarnym radiem.
Była jeszcze opcja zespawania ramki radiowej (tej dokładki dedykowanej do alfy) z panelem tak aby okleić już w całości z panelem ale na razie zrobiłem tak i jak się sprawdzi to może kiedyś zmienię ale gdyby ktoś chciał oryginalne radio alfy wsadzić to wtedy już nie będzie opcji powrotu.
tak idealnie dopasowane koło radia zegarów, jakaś myk na to czy takie zdolności manualne?
Przede wszystkim opalarka z dobrą regulacją temperatury i strasznie dużo cierpliwości. Jak widać z niektórych elementów trzeba było zrezygnować aby uniknąć zbyt dużych napięć folii. Koło radia nie jest całkiem wgłąb wklejone bo i tak zasłania to ramka na radio. No i ten schowek pod zapalniczką sobie odpuściłem bo lepiej wygląda w oryginalnym lakierze niż łączona folia i pozwala uniknąć napięć (w przyszłości nie powinno się odklejać). Ja miałem całkowicie odrapany panel koło radia i zegarów więc nie miałem nic do stracenia, spróbowałem okleić i się udało. Ale cierpliwości trzeba ogromnej. :)