Sluchajcie . wlasnie dostalem kabelek kkl ob2 itd i ciekawi mnie tylko ile macie tych metalowych pinow na zloczce. ja posiadam ich 9. jest to kabel na usb. jest taki jak powinien byc czy nie?? pisalo ze to do audi skody i passata.
Pozdr.
Printable View
Sluchajcie . wlasnie dostalem kabelek kkl ob2 itd i ciekawi mnie tylko ile macie tych metalowych pinow na zloczce. ja posiadam ich 9. jest to kabel na usb. jest taki jak powinien byc czy nie?? pisalo ze to do audi skody i passata.
Pozdr.
do połączenia z alfa , z interfejsem samochodowym auta wyprodukowanego do 10. 2000 roku są potrzebne piny 4, 5, 7, 3, oraz 16.
ile by nie miała wtyczka pinów wazne aby dobrze działąła z programem diagnostycznym.
- powodzenia.
Witam.
Wlasnie podlaczylem sie do mojej alfetty przez program alfadiag, no ale jest to demo i 95% opcji jest wylaczone. Mam pytanko w sprawie unidiag2000. Czy tym programem moge zrobic reset parametrow adaptacyjnych, sprawdzenie wtryskow i przeplywki? mam 156 v6 z 2000 roku i pytanko, skad dostac definicje do tego autka? Mam tylko DTC_AlfaRomeo_2000, DTC_GenericPowertrain_OBD2, UniDiagKWP2000.
Pozdr.
TAK, nawet chyba plik definicji nie jest potrzebny, ale to tak z pamięci podaję.
- dla M1.5.5 to działa, pamiętaj o tych 90 sekundach.
-- ponizej informacja z forum.
Kod:
For the moment it is already possible to do some of the things
requested below with UniDiag.
In the "Misc and Debug" tab, there is a
new option "In Out Ctrl LI 30".
With the fixed Ctrl Param 0x04,
it is possible to reset some values depending on the Local ID that is choosen.
For Alfa with a M1.5.5 motronic the following local ID's are usually used:
0xFD : Reset idle actuator
0xFE : Reset self-adapt. param. and idle act.
Witam.
Mam male pytanko. Czy po zchipowaniu auta, Alfadiag nie bedzie mial problemow z polaczeniem z Ecu i np. skasowaniem bledow itp... Czy zmieni sie soft?
Pozdr.
MaxiBB,
jestem ciekawa jak to się skończyło. NAPISZ NAM PROSZĘ!!! :)
Ja przymykam trochę oko na swoje auto w zakresie niskich obrotów, ale początkowe objawy mam identyzne jak Twoje... Muli na wolnych obrotach i brakuje mu dynamiki jak na ten motor. Choć tragedii nie ma to wydaje się, żę powinno być jedna lepiej...
witam potrzebuje p[orade jak rozwiazałes problem braku mocy za benzynie prosze o kontakt moj adres to 1romekknz@wp.pl pozdrawiam
@N!tro
- trochę więcej danych.
- wystepuje efekt "spadochronu",
- dobrze byłoby załaczyc menu informacyjne z wersją softu, może masz max. oprogramowania, może tunningowany soft.
- a byc może tylko stara wersja oprogramowania.
I Kolega MaxiBB poradził sobie z tym muleniem?
Bo zszedł temat na kabelki ;-)
mam identyczny problem co MaxiBB i kudlaty na benzynie mniej wiecej rowne obroty na jalowym ale strzela z tumika nie wkreca sie na obroty po czasie reaguje na wcisniecie pedału gazu po puszczeniu sprzegła zadusi sie i dopiero powoli sie zbiera <ciekawostka jak jest zimny ma tak jakby blokade do 2000/obr jakby go blokowało dopiero jak wcisne pedał gazu na max i przekroczy 2200/obr to zaczyna sie zbierac a po przekroczeniu 3500/obr wyrywa. natomiast na gazie <sekwencja> obroty na jałowym idealne z rusaniem jest podobne jak na benzynie muli ale niema tego efektu blokowanie go do 2000/obr poprostu lekko wciskam gaz a on pomału sie zbiera od 3000/obr wyrywa. Podpiełem go pod kompa wyskakuje bład p0130 ale marchewka sie nie swieci. Z biegiem czasu dochodza kolejne objawy musze go z rana dluzej krecic zeby odpalił jak juz zapali kopci na biało ale płynu w chłodnicy nie ubyło ani kropli jak juz sie rozgrzeje i go zgasze to niemoge zapalic musze odczekac kilka minut co to moze byc????
aha sonda lambda przy wyłaczonym silniku wynosi -235.0
przy odpalonym status cold oraz stałe napiecie 459.0mv
maf na maxa krecony pokazał 80kg/h