Strona 1 z 15 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 145

Temat: Gdzie sa te konie ?

MaxiBB
    Gość

Domyślnie Gdzie sa te konie ?

Witam
    pisze poniewaz mam problem w swojej alfie 156 1.8 TS z moca, postaram sie dokladnie opisac objawy: do 2600obr/min samochod nie jedzie, naciskam gaz do dechy a on wydaje dziwny dzwiek i nie jedzie, dopiero jak popuszcze gazu i bede dodawal go spokojnie to po przekroczeniu ok 2600obr/min moge depnac i samochod jedzie jak sie patrzy, nieraz mam tez wrazenie ze na niskich obrotach jak chcem szybciej ruszyc to jaby jakas dziure mial (az normalnie chamuje jakby go ktos trzymal) pozatym dzisiaj wsiadlem w swoj stary samochod astra gsi 115km i moja alfa nie ma do niej szans z kopem czy to na niskich czy na wysokich obrotach, czy te silniki sa takie zamulone ? , co mnie jeszcze zaciekawilo to temp. silnika na trasie nigdy nie przekracza 55stopni, w miescie musze sie niezle napocic zeby osiagnela 70st, dopiero jak samochod chodzi na wolnych obrotach to po 15min zagrzewa sie do 90st i wlacza sie wentylator.
    Licze na jakies sugestie bo meczy mnie to strasznie ze cosik nie chodzi jak powinno.
    Goraco pozdrawiam MaxiBB

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

tak na wejście do wymiany termostat oraz płyn chłodzący.
    potem przepływomierz lub katalozator albo upgrade oprogramowania centralki.
    A powodem jest sonda lambda, tylko jej nie wymianiaj, poczekaj az zrobisz uaktualnienie oprogramowania centralki.

csscss
    Gość

Domyślnie

Stawiam na przepływomierz. Miałem podobnie. Zacznij od tego. Nie jest to duży wydatek, a montaż dziecinnie prosty.

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał csscss
    Stawiam na przepływomierz. Miałem podobnie. Zacznij od tego. Nie jest to duży wydatek, a montaż dziecinnie prosty.
    miałem to samo i przyczyna był własnie przepływomierz
    [*]

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Również stawiam na przepływomierz, niestety do najtańszych nie należy.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Dzieki wielkie chlopaki, przeplywomierz zamowiony na allegro, bosch cena 249zl.
    Jak wymienie to napiszy czy cosik lepiej jest.

Dzisiaj odlaczylem przeplywomierz (wtyczke) i samochod jak jezdzil tak jezdzi (slaby przy dolnych obrotach a mocny przy wyzszych), logicznie myslac skoro nie ma roznicy to chyba przeplywka moze byc uszkodzona.

Tak czy inaczej wymienie na nowa.

Termostat tez zamowilem (vernet).

Bede informowal na biezaco

Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał MaxiBB
    Dzieki wielkie chlopaki, przeplywomierz zamowiony na allegro, bosch cena 249zl.

Dzisiaj odlaczylem przeplywomierz (wtyczke) i samochod jak jezdzil tak jezdzi (slaby przy dolnych obrotach a mocny przy wyzszych), logicznie myslac skoro nie ma roznicy to chyba przeplywka moze byc uszkodzona.

Bede informowal na biezaco

Pozdrawiam
    Widzę, że kolega się zna i wie, że zamienników przepływomierza nie należy stosować. A verneta i ja sobie zapodałem do swojej 1.8 no jak narazie odpukać działa prawidłowo.
    Jak już wymienisz ten przepływomierz daj znać, czy pomogło.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Kondziu
    Gość

Domyślnie

[quote="MaxiBB"]Dzieki wielkie chlopaki, przeplywomierz zamowiony na allegro, bosch cena 249zl.

Witam, mam bardzo podobny problem i wlasnie koles proponowal mi podrobke przeplywomierza ale jakos nie jestem przekonany... Moglbys kolego jakis link do tego boscha mi podac ??

znalazlem cos takiego i niby 99zl

http://www.allegro.pl/item296573220_...6_166_gtv.html

czy bylby OK ??

I tak odrazu to co moze byc powodem na zimnym szarpie mi silnikiem i nie da sie wogole dodac gazu, cos jakby delikatnie strzela gdy wciskam go mocniej jakby nie dostawal paliwa... kiedy przelaczy sie na LPG jest ok no ale to musi najpierw zlapac kilka stopni . Czytalem rozne posty i dzis rano zdjalem wtyczke z przeplywomierza i chodzil normalnie na wolnych obrotach ale jak tylko dodalem gazu to praktycznie gasl... Jak sie troche zagrzeje jest juz lepiej ale ze zdjeta wtyczka nie da sie jechac nawet na cieplejszym... Zastanawia mnie tez czemu jak juz zlapie temperature ok 60/70 stopni i jechalem na LPG przelaczam na benzyne i do 3 tys obr. jakis bardzo slaby jest jak go przegazuje juz zaczyna normalnie chodzic ale i tak jakis mulasty do tych 3tys... potem jakby "turbinka sie zalaczala" na cieplym chodzi i na benzynie i na LPG bardzo dobrze kreci do 7tys i ma kopa no ale i tak do tych nieszczesnych 3tys muli..., PROSZE POMOZCIE MI !! Alfa 156 1.8 TS, dzieki za wszelkie odpowiedzi i wskazowki.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Zróbcie to co najtańsze i najprostrze odłącz na wtyczkę od sondy lambda - dobrze było by w międzyczasie odpiąć też na chwile akumulator - jeżeli ie pomoże to znaczy że sonda jest OK czyli w zasadzie zostaje przepływka.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

a co da odpiecie na chwilę akumulatora ?
    to tak z ciekawości, czy tylko robimy wszystko w ciemno, po omacku.