Wiem, ale mi chodziło o gniazdo termostatu, a nie o całą pompę.Cytat:
fiergloo napisał/a:
Pompa wody wygląda podobnie, może będzie pasowac, ale głowy nie daje sobie uciąc.
Kolega nie pyta o pompę tylko termostat bo pompa napewno nie pasuje
Printable View
Wiem, ale mi chodziło o gniazdo termostatu, a nie o całą pompę.Cytat:
fiergloo napisał/a:
Pompa wody wygląda podobnie, może będzie pasowac, ale głowy nie daje sobie uciąc.
Kolega nie pyta o pompę tylko termostat bo pompa napewno nie pasuje
W 3.0 V6 12V jest Termostat o numerze katalogowym 60559862
W 3.0 V6 24V jest Termostat o numerze katalogowym 60559862
Czyli takie same. :D
O taki konkret jest dobry :d ja niemam eprea na dysku a ten w sieci działa strasznie więc nie miałem jak sprawdzić :D Wielkie dzięki :d Czyli termostat smiało ten sam, a jeszce jest sprawa typu takiego że wentylator włancza mi sie przy 83 stopniach i w jednym sklepie koles powiedział mi że były jakieś dwa rodzaje termostatów jeden własnie 83 stopnie a drugi 90-kilka. Trzeba tez zmienić czujnik ??
Wydaje mi się, że czujnika wkręcanego w chłodnicę nie musisz zmieniać.
A ten czujnik przy pompie..termostacie??
wentylator w super 12v działa przy 90 st przy termostacie jest czujnik temperatury na zegar i niżej do komputera .
Sądziłem że Czujnik od załączania wentylatora jest umieszczony w chłodnicy.
W termostacie przewaznie jest czujnik temperatury na wskaznik, a w bloku do komputera
Podejzewam inną istotę działania, czujnik jest w chłodnicy, ale dopuki termostat się nie otworzy temperatura jest zaniska, w momence jjak termostat pusci płyn czujnik łapie temp.cieczy i się włacza wentyl. Więc czujniki zostają tesame :D
Ale istotna jest temperatura cieczy w chłodnicy, gdyż to ona jest chłodzona, a potem rozprowadzana na silnik.
oczywiscie:d i moja teoria tego dowodzi. Dopuki termostat jest zamknięty płyn w chłodicy jest zimny więc wentylator nie musi działac , kiedy do chłodnicy wpłynie gorąca ciecz wentylator ją chłodzi aż do momentu odpowiedniej temperatury.
Jak wygląda sprawa wymiany linek od recznego?? czy linki sa drogie , czy są dostępne?? czy łatwo dokopać się do dźwigni ręcznego żeby je wymienić??