-
1 załącznik(i)
[QUOTE=konstantyno110;2172682]Ta wtyczka jest jakiś łatwo dostępna? Idzie z kanału to zrobić? Czasami też mi wyskoczy ikonka Aku sporadycznie ale denerwuje [emoji1751]
Trzeba wypiąć tą zaznaczoną wtyczkę i przeczyścić u mnie pomogło. dostęp jest po otwarciu maski ale w 2.4 jak jest w innych nie wiem.
-
Czy ta wtyczka jest jedno czy dwu żyłowa?
Wydaje mi się że jedna się urwała natomiast mechanik twierdzi że to wiązka jednożyłowa.
-
-
Witam. Przewod D+ poniżej 5v lampka swirci, ładowanie na poziomie 12v. Przy body na pinie 19a ponizej 5v.
Gdy na D+ podam 12v recznie, pojawia sie ładowanie 14v oraz na D+ mam.
Na odpietym D+ 10v
Na alternatorze D+ 0v
W czym problem?
Alternatora regeneracja zrąbana?
-
Widzę, że i mnie dopadł problem z alternatorem - zapaliła się kontrolka (dziwne, że po tym jak puściłem sprzęgło i mi zgasł), udało się dojechać do chaty, jutro w dzień będę latał z miernikiem. Jeśli to rzeczywiście alternator - jakiej firmy alternator siedzi oryginalnie w aucie? Raczej nie będę się bawił w regeneracje tylko od razu wymienię.
Czy ciężko będzie się do niego dostać samemu w miarę łatwo (nie mam kanału, nie będę bawił się z krawężnikiem - tylko od góry)? Ew. jaki może być koszt robocizny / czas mechanika?
Alfa 159 2.0