No to mi wychodzi 8l/100km przy mojej ciężkiej nodze.
Printable View
no dobra ale nie na takich krotkich odcinkach gdzie jedziesz i auto nie zdazy sie zagrzac a Ty juz je gasisz.Staram sie jezdzic malo na takich dystansach i raczej uzywac nog ale nie zawsze mi sie chce chodzic.Na wakacjach robilem raczej dluzsze trasy to i spalanie bylo ok.6.7-7 l
No. Jak jestes frilanser to święty Boże - nie pomoże :)
Ja potrafiłem zejść poniżej 12 litrów w uturbionym Subaru jeżdżąc po mieście. I to było moje standardowe spalanie podczas turlania się. Ale jak przycisnąłem to i dwójka z przodu mogła się pojawić. To jest po prostu kwestia tego czy jeździsz tak jak autobusy czy ścigasz się pod każdymi światłami, albo inaczej: czy masz już czwórkę lub piątkę z przodu wieku czy raczej dwójkę, czy masz już kapelusz czy tylko czapeczki z daszkiem.
Tak, ja mam 2.2 JTS i średnie spalanie jakie mi pokazuje komputer to 9.3 l/100 KM. 80 % miasto ( Zabrze i okolice ) oraz 20 % trasy ( weekendowe wypady itp ). Raz jeżdżę spokojnie, a nie raz do czerwonego pola. W momencie kiedy zdecydowałem się na 2.2 JTS, liczyłem się z spalaniem 11l/100 KM i nie sądziłem że idzie BEZ PROBLEMU zejść poniżej 10/l na 100 KM.
a ja w GTV mam średnio spalanie 1PLN/km ;) ale ile frajdy przy tym :)
2.2 czy 1.9 jtsa nie skreslalbym na twoim miejscu, naprawde koledzy dobrze mowia ze dizle wcale tanie w utrzymaniu nie sa. Ekologia kosztuje. Zapomnieli tez dodac o kosztach wtryskiwaczy do dizla i ze sa b wrazliwe i ogarniecie tematu wtryskow po kupnie dizla to standard; w beznynie problem wtryskow nie istneije, nie widzialem jezszcze zeby ktos wymienial, a nawet jesli, to wtrysk kosztuje 400 zlotych w dizlu kilka razy wiecej. Dwumasy sa i tu i tu wiec tego sie nie uniknie.
a tak jak juz o spalaniu dywagujemy update z wlasnego podworka: po przesiadce na zimowki 17 w swoim traktorku mam spalanie rzedu 9 z drobnym hakiem (miasto), normalnie jestem w szoku - w stosunku do 19stek spalanie spadlo o 1,5 - 2 litry na 100...WTF :) dodatkowo zwawa sie zrobila jak nigdy...