Ważyliśmy ostatnio bo wymieniałem z RacingLine na Ori 19" i Ori wyszły nawet minimalnie cięższe. Dokładnej wagi nie pamiętam
Printable View
No właśnie interesuje dokładna waga
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Tak jak napisał [MENTION=79262]median09[/MENTION] dokładnej wagi nie pamiętamy.. była to różnica rzędu 0,5 kg.
Jakbyś bardzo chciał, to aktualnie mogę zważyć RL 19", OZ 18" i jakieś oryginały ale nie w tych wzorach.
- - - Updated - - -
Jak chcesz, to skopiuj powyższe i napisz proszę maila na rj@autopon.pl to postaram się udzielić wyczerpującej odp. :)
Zważ jakaś 19tke jak masz Ori AR.
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Przedstawiam foty na żywo felg nr 5 - OZ 18" 8+9 (tył bardzo ładnie wciągnięty :) )
Załącznik 272764Załącznik 272765Załącznik 272766Załącznik 272767Załącznik 272768
Kolego [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] jaka u Ciebie jest cena za GMP Italia Drake Black diamond?
Napisz na rj@autopon.pl co dokładnie potrzebujesz
Poniżej jeden z przykładów jak można przemalować felgi (nowe lub uż).
Załącznik 273161Załącznik 273162
cześć
to ja się też pochwale oraz wydam opinie po pół roku uzytkowania.
Drugiego dnia zaliczyly krawężnik, ale to raczej zrzucałbym na kierowce ;) po pół roku nic sie z nimi nie dzieje prezentują się fantastycznie!!!
Jeżeli się zastanawiasz rzuć wszystko i zamawiaj + dobierz czarne dekielki.
U mnie wybór padła na 18 GMP Italia DRAKE , Felgi wizualnie wyglądają na większe przez to że rant odrazu schodzi do wewnątrz
Załącznik 273262
Załącznik 273263
Kolego Lober, na zdjęciu są felgi 18 cali? Wyglądają znakomicie.
W mojej Giulii mam turbiny, ale jasne, w rozmiarze 19 sali i zastanawiam się nad zmianą na grafitowe 18tki, przy czym mam opony o profilu 225/35 i 255/40. Zastanawiam się, czy przy okazji zmiany felg z 19 na 18, nie zwiększyć profilu opon o 5 z przodu i z tylu, dla zwiększenia komfortu i zmniejszenia utraty prześwitu.
witam,drogich forumowiczow ,jako ze nie znalazlem podobnego tematu ,podpinam sie wiec tutaj.Prosze o wasze zdanie doswiadczenie ,co zrobic z ta koza,oprucz inwestowania w gwint po zakupie low budget :)sprezyny zalatwily by sprawe.dzieki za wszelkie sugestie
Słabo szukałeś.
Jeśli chcesz zmieniać felgi to https://www.forum.alfaholicy.org/giu...lgi_opony.html. Ten temat jest o trochę inny. Wróć do pierwszego postu ;)
Jeśli chcesz zmieniać zawias to zdecydowanie nie jest temat na takie pytania.
dzieki,chodzi o zawias ,to prosze moderatorow o przeniesienie do odpowiedniego dzialu.dziekuje
Kolego [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] masz felgi 19" AEZ Steam graphite ?
Tak, nawet teraz będę sprowadzał pod Julkę.
Jak przejrzysz temat, to są fotki.
Jak coś pisz na rj@autopon.pl
Witam forumowiczów - jestem tutaj nowy. Czy ktoś przerabiał przejście w Stelvio na koła/opony w rozmiarze 19" z seryjnych 20" i chciałby podzielić się wrażeniami /?/
Jaka jest różnica w oprowadzeniu? czy faktycznie zauważalna? To co mnie urzekło w Stelvio to sposób prowadzenia w zakrętach - auto się nie przechyla - w porównaniu np. do Subaru Forestera XT to przepaść.
Myślę o zimówkach 19" ale nie chciałbym stracić tej precyzji z 20".
Zacytuję sam siebie z poprzedniej strony
Ja wiem, że ten drugi temat ma w nazwie "Giulia" (burdel z tagami w tym dziale jest na porządku dziennym), ale tamten temat będzie o wiele lepszym miejscem na pytania.
Podobne pytanie pojawiło się też tu: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...e_stelvio.html
Dzięki. Do wątku Giulii faktycznie nie chciałem wparować z pytaniem o Stelvio - przejrzę.
Ten drugi wątek widziałem - przeczytałem - ale odpowiedzi na pytanie na razie nie
(oprócz ogólnych przemyśleń - podobne mam i ja, tylko doświadczenia brak)
I do mnie kilka dni temu dotarła przesyłka od [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] - bardzo dziękuję za profesjonalną i cierpliwą obsługę!
Koła z przeznaczeniem na przyszły sezon, ale mimo końcówki obecnego nie mogłem się powstrzymać i założyłem :)
Felgi GMP Drake 19 cali + Michelin PS4S
Ewidentnie przydałoby się trochę szerokości, ale nie jest najgorzej :)
Załącznik 273417 Załącznik 273418 Załącznik 273419 Załącznik 273420 Załącznik 273421 Załącznik 273422
Opony bez run flat - i bardzo się z tego cieszę, bo komfort w porównaniu do R18 Pirelli P7 Run Flat wzrósł bardzo wyraźnie mimo niższego profilu :) A precyzja prowadzenia tylko delikatnie się zmieniła (nawet nie powiedziałbym że się pogorszyła, tylko zmieniła, obecnie nie ma tylko tego ostro-wyczuwalnego momentu rozpoczęcia manewru, odbywa się to bardziej płynnie, ale tak samo precyzyjnie).
Ogólnie jestem mega zadowolony, sam nie wiem z czego bardziej, z felg czy z opon :)
[MENTION=81906]vincent[/MENTION] Fajnie to wygląda, bardzo pasuje do czerwonego moim zdaniem. Ciekawe, jak na mojej Vulcano Nero by to wyglądało, rozważam zakup takich felg u [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] . Jak z komfortem (po przejściu na 19" z 17" bo chyba takie są w serii w Super)?
Vincent miał 18tki, i to chyba rf.
Ja przeszedłem z 17 nie rf (chyba michelin primacy 3) na 19 pirelli p zero nie rf (seria luxyry sedan a więc bardziej komfortowe) i nie czuję różnicy w komforcie.
Dopiero jak wjedzie się w coś głębszego to jest efekt jebnięcia małym palcem w szafkę. Szczerze to bardziej mnie wk...a to że alfa katalogowo ma do 8 i 9 cali za małą szerokość opony (do 8 jest taka sama jak do 7.5 np) i bardzo łatwo przyrzeźbić felgi o krawężnik.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ciężko powiedzieć, kwestia gustu, dla mnie przy czarnym pewnie za bardzo by się zlewały. One i tak są trochę ciemniejsze niż bym chciał, chociaż wyszło rzeczywiście całkiem spoko dzięki spójnemu kontrastowi czarnych elementów z lakierem.
Tak, dokładnie, więc co do przejścia z 17 cali się nie wypowiem.
Za to w przypadku przejścia z 18 RF na 19 nie-RF, komfort się znacząco polepszył, ale o tym juz pisałem wyżej.
Z tym przycieraniem, to nie jestem pewien czy to kwestia szerokości opon, ale faktem jest że 18x8 już po niecałym roku miałem ostro poprzycierane :( I to z tyłu gdzie teoretycznie nie wystają tak bardzo jak 19x9. Teraz jestem już nauczony uważać.
Coś nowego..
Felga nr 5 - OZ/MSW - 8+9x18
Zdjęcia niestety słabej jakości (może właściciel pochwali się swoimi :)), ale na żywo ta felga wygląda BARDZO dobrze i tył jest pięknie wciągnięty do środka.
Dzięki Rafale za zakupy :)
Załącznik 273623Załącznik 273624Załącznik 273625Załącznik 273626Załącznik 273627Załącznik 273628
Poczułem się wywołany do tablicy :) choć zdj. nie lepsze.
Załącznik 273631 Załącznik 273632 Załącznik 273633
Zdj. celowo prześwietlone. Bilans bieli wariował... ale myślę, że coś widać.
Ktoś już pisał wcześniej… fantastyczna obsługa. Naprawdę godny polecenia :)
Z daleka jechałem i warto było...
Dziś 2 kpl. do Stelvio wyjechały w podróż na podkarpacie :)
Zestaw 1: GMP Drake 8x19" (nr 12-14) kolor srebrny + op. 235/55R19 Vredestein Wintrac PRO + TPMS + dekielki
Zestaw 2: WSP Rossa 9x20" (nr 18) + op. 255/45R20 Nokian WR SUV 4 + TPMS
Załącznik 273878Załącznik 273879Załącznik 273880Załącznik 273881Załącznik 273882Załącznik 273883Załącznik 273884Załącznik 273885
- - - Updated - - -
Dokładam jeszcze porównanie kolorów dwóch felg, którego to wcześniejsze zdjęcia nie oddawały.
Dodatkowo dekielki.
GMP Drake: czarny (nr 14) i antracyt (nr 13)
Załącznik 273886Załącznik 273887Załącznik 273888Załącznik 273889Załącznik 273890Załącznik 273891Załącznik 273892Załącznik 273893