To jakieś złośliwe bzdury. Właśnie tak prezentuje pan sprawiedliwość i
rzetelność waszych ocen. Wysyłałem fotki w czerwcu i listopadzie, tylko
te 2 razy. Żałuję że dałem się wciągnąć w tą dyskusję.
Printable View
Pytanie za 100pkt mam: Czy trzeba wysyłać zdjęcia co miesiąc aby brały udział w wyborze do kalendarza czy też mogę pod koniec roku wybrać coś ze swojej kolekcji i podesłać? Bo szczerze mówiąc forma tego konkursu mi nie bardzo odpowiada więc nie widzę sensu abym co miesiąc wysyłał fotki...
Myślę że regulamin sformułowany jest dość jasno. Jeśli chcesz wziąć udział w konkursie wysyłasz zdjęcia spełniające odpowiednie wymagania na odpowiedni adres. Jak będzie miało szczęście to weźmie udział w głosowaniu.
Co do kalendarza to zdjęcia wybierane będą nie tylko ze zwycięzkich, ale wszystkich jakie zostały nadesłane.
Właśnie dlatego pytam bo nie chce brać udziału w konkursie natomiast w ciągu roku nazbiera mi się sporo zdjęć, z których na koniec roku mógłbym wybrać kilka najlepszych i podesłać jako propozycja zdjęć kalendarzowych... ale skoro w wyborze zdjęć do kalendarza biorą udział tylko zdjęcia wysłane na konkurs to trudno. Dzięki za odpowiedź :)
Ktoś wcześniej w tym temacie pisał, ze jak się nie podoba to nie trzeba brać udziału i właśnie z tej rady skorzystałem ;)
A ja mam wolny wniosek - nawet jak uważacie jakieś zdjęcie za niedobre, niefajne, nieprofesjonalne to może zwiększyć trochę liczbę zdjęć które wchodzą do głosowania? No chyba że tylko 4 osoby nadesłały. My jesteśmy laikami i czasem może być zdjęcie które mimo że nie jest poprawne technicznie to po prostu się spodoba :)
Heheh, szczególnie jak zdjęcie trafi na stronę 2. Poza tym ja bym się na przykład nie chciał wpierd.... skoro mnie ktoś nie chce, if you know what I mean.
Ależ nie wszystkich. Ale tak jak w tym miesiącu - są 4. Jakby ze 2 nienaganne jeszcze dorzucić chyba nic by się nie stało, no chyba że już żywcem reszta wykręcała Twój zmysł estetyki. Nie wiem czym się kierujecie przy wyborze ale widzisz - wg nie tylko mojej opinii słoń na oko mi nie stanął, a co do pewnego zdjęcia się za cholerę nie zgadzamy :) No tak to już jest.
Ty moja bratnia duszo :P
No mój zmysł estetyki musi być jakiś dziwny bo już kolejny miesiąc z rzedu wyniki konkursu mnie zadziwiają.
Nienagannych zdjęć nie ma, do każdego można się przyczepić. Odrzucane są zdjęcia z poważnymi niedociągnięciami. Zgłoszeń przychodzi jak na lekarstwo, pisałem o tym wielokrotnie, nie bardzo jest z czego wybierać.
nie abym się podlizywał... gustu może nie mam najlepszego ale na wzrok nie narzekam.
I widzę, że z pustego to i Saroo nie naleje :D
skoro zasada jest taka, że pod głosowanie publiczne idą najlepsze z nadesłanych a w tym miesiącu z 4 sztuk poddanych pod głosowanie 3 sztuki to porażka oznacza to, że te odrzucone były gorzej niż porażka ;) to po co je tu dawać i oglądać :D
ale cieszę się, że zasady się zmieniły w tym roku ;) i jest opcja, że w kalendarzu będą ładne zdjęcia nadsyłane przez cały rok a nie tylko te, które z danego miesiąca wygrywały
Ech... Nie ważne. Chcecie pro kalendarz to sobie go zróbcie sami, bez udziału forumowiczów bo widać, że "siusiak" z nas jest.
Grzesiek ale sam spójrz na to co prezentują niektóre dopuszczone do głosowania publicznego zdjęcia. Te co nie zostały dopuszczone są jeszcze gorsze więc co tu pokazywać?? Jak Saroo by miał wybierać do konkursu te super to w tym miesiącu nie było by konkursu... i taka jest prawda. Zamiast biadolić lepiej wziąć aparat, jechać w plener i zrobić jakieś zdjęcia.
umył byś swoją lepiej i coś pofocił zamiast pisać aby dorzucić kilka porażkowych kadrów do głosowania ;)
Grzesiu, zaintersowanie konkursem nie jest duże, zdjęć przychodzi naprawę niewiele. To My, forumowicze tworzymy ten konkurs i to My określamy jego poziom. Im więcej zdjęć tym większy wybór a wiec i większy poziom zdjęć. Oczywiście że można wprowadzić pewne zmiany, ale te muszą mieć poparcie u więcej niż jednego forumowicza, poza tym nie ja tu jstem od zmian, ja tu tylko sprzątam że tak powiem ;)
Masz troszke czasu, chcesz pomóc przy konkursie? Nie ma problemu, zgłoś się do administracji, na pewno będzie się dobrze współpracowało :)
No jak widać się nie znam, bo mi się podoba też tylko jedno zdjęcie, ale nie to co saroo'wi (jakkolwiek to odmienić). Twój typ jest mi nieznany :) Więc nie wiem w czym mógłbym pomóc.
Regulamin przecież twardo nie określa ilości zdjęć w głosowaniu, więc to chyba nie kwestia zmiany regulaminu.
Marcinku kaj ja Ci w plener pojadę, chyba na rowerze ino... Wszystko przez Slavika i jego wymysły że się będzie żenił czy cośtam...
to przecież nie Tobie mam robić :P
Joł!
Ciągle wysyłam zdjęcia (2szt, max 2,5MB) na zdres konkursfoto@alfaholicy.org i dostaję zwrot, że są opóźnienia w dostarczeniu, tak już od tygodnia... Gdzie mogę je posłać, żeby dotarły?
pozdrowionka,
GrzesiuŻar
Super, sorki za kłopot! :)
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
Przypominam że już tylko do 28 marca czekamy na wasze zgłoszenia do marcowej edycji konkursu Zdjęcie Miesiąca!
poszly 2 fotki moze przypadna do gustu
No ja też coś podesłałem ;)
ja też wysłałem... :)
no Mati jeśli poszło coś z naszej ostatniej sesji to nie ma opcji żeby nie przeszło tym razem do ścisłego głosowania!:)
mam pytanie dot. 13 punktu regulaminu
Osoba zgłaszająca pracę na konkurs musi być autorem zdjęcia, jeśli nie jest właścicielem Belli to musi mieć zgodę właściciela.
to dotyczy też zdjęć ze zlotów? :D
Formalnie nie ma przeciwwskazań, żeby publikować zdjęcia z imprez masowych. Jeśli dany uczestnik pojawił się na zlocie z pewnością liczył się z tym, że ktoś może zrobić zdjęcie jego samochodu (albo nawet jemu), już nie wspominając o TVP, która również była obecna na zlocie o którym (prawdopodobnie) piszesz.
o, dzięki za odpowiedź ;)
generalnie to jeszcze nie wiem, ale chyba coś wam wyśle na kwiecień (o ile mogę :D)
hm.. a do kiedy przyjmujesz zgłoszenia na kwiecień? :D
wybacz, myślałem, że te daty są nieaktualne :D