Ok dzięki Panowie za info.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Printable View
Ok dzięki Panowie za info.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Od jakiego roku w jtd można sprawdzić korekty. Moja alfa jest z 2004 cf3 i nie mogę odczytać tych danych.
Aha. Trudno. Szkoda, bo z ciekawości chciałem sprawdzić.
jest gdzies poradnik do FES pod win 7
jak to wszystko fajnie poustawiac ?
kupilem ten kabelek http://allegro.pl/elm327-2014-v1-5-u...065932631.html
chyba nada sie ?
zastanawiam sie troche nad tym czy nie lepiej kupic jakis pod bluetooth ?
np ten
http://allegro.pl/bluetooth-elm327-w...054735562.html
chyba ze doradzi ktos inny lepszy
czy sa z nimi problemy ? czy dzialaja rownie dobrze jak te po kablu
Ja korzystam z elm'a po bluetooth i działa bez problemu
Właśnie też muszę sobie kupić ten kabelek, bo Viaken nie wszystkich ogarnia :(
a ten program torque na androida już dobrze działa z jtd edc15? bo jak pamiętam rok temu była lipa z mierzeniem doładowania itp
Cześć,
czy da się odczytać CODE za pomocą FES-a?
Nie.
Wymiziane S3 mini!
Dzięki za odpowiedź.
Rozumiem, że jedyna opcja, jeśli nie mam karty to odwiedzenie ASO?
Albo fachowca co wywali immo ze sterownika.
Wymiziane S3 mini!
Jasne, ale chodzi mi o dodanie dodatkowego kluczyka z pilotem. Niestety posiadam tylko jeden, bez pilota ;/
No to albo wywalasz całkowicie immo albo jedziesz z modułem immo gdzieś żeby Ci odczytali kod i dorobili kluczyk.
Miał ktoś problem z komunikatem latency too high? Podłączane przez wtyczkę 3 pin, sam interfejs chodzi bezproblemowo z innym autem (też 3pin, fiat, oraz po odłączeniu przejściówki na 3pin działa z OBD2). Niestety na dwóch laptopach i dwóch systemach jest to samo. Mam interfejs z viaken, Vag kkl bez przełącznika. W ustawieniach programu zmieniane opcje dotyczące komunikacji na slow, nic nie pomagało.
Witam wszystkich. Czy wie ktos jak znalezc wlasciwe wartosci dla silnika 1.9 JTDm 159 2008 ?
Wiadomo, te wszystkie liczby w parametrach FESa nic mi nie mowia.sam sobie nie zdiagnozuje. z gory dzieki
Czy FES lub MES działa na Windows 8?
A może by ktoś zrobił manuala jak zainstalować kabelek na win8? :D
Ale jaki jest z tym problem, bo ja u siebie na Win 8.1 instalowałem KKL i ELM'a i nie było żadnych problemów ?
A może by odszukał temat w którym jest opis o 8...
;)
a jest, mmm... to poszukam
ja tam nie mogłem go zainstalowac coś tam trzeba było w systemie zmieniac ale jakoś nie mogłem sobie z tym poradzić i dałem spokój.
łotototo:victory:
wieczorem bede próbował
Pytanie czy AlfaDiag pokarze mi przebieg jak FES pokazuje 0km? Ewentualnie czy ktoś ma działającą solucję żeby FES pokazał przebieg?
Himek ... kręcone ECU to przebieg 0 :)
Hm tylko ze na jednym urządzeniu wpiętym do kompa przebieg niby był, chyba ze zczytał to co na desce było?
Narysowane z mojego super najlepszego iPhone'a :D
a często FES/MES w jtd pokazuje co chce i kiedy chce albo zaczyna zliczać po którymś podpięciu itp
co do przebiegów to magicy od kręcenia liczników chwalą się że cofną wszystko nawet w ECU ciekawe czy po takim zabiegu zostają jakieś ślady
Koledzy czy viaken niebieski będzie działał poprzez przejściówkę usb-micro usb, mam tablet z Win8, wszystko zainstalowane ale nie mogę się połączyć z ECU wyświetla komunikat "ecu no response" a w teście pokazuje "upłynął limit czasu" ustawiałem w porcie wysyłanie odbieranie 1024/1024 i 1s ale nic to nie pomaga. Dodam że na laptopie kabelek działa.
A sterowniki masz na pewno odpowiednie? Samo FTDI skonfigurowane tak jak być powinno?
sterowniki ze strony viakena. FTDI nie konfigurowałem, jak to zrobić?
FES nie będzie działał z Win8
Bo ?
Wiem o problemach ze sterownikami na ktore opis juz dawno byl na forum
Ale czy starszy fes w ogole nie gada na win8 to chyba pierwsze slysze wiec pytam dlaczego nie zagada
FES, MES, AlfaOBD... ScanXL etc. itp. wszystko gada na WIN 8.1...sprawdzone, przetestowane...
Ok
To czekam na powod wedlug ktorych Mumin stwierdzil ze nie zagada