Tam są miliony części elektronicznych. Wszystko mogło pójść nie tak :sarcastic: no mi nie przychodzi do głowy żadna wskazówka w stylu: "to ten kwadracik czwarty po prawej na drugiej płycie" :)
Mogło być nawet tak że lutując przegrzałeś styk/płytkę.
Printable View
Tam są miliony części elektronicznych. Wszystko mogło pójść nie tak :sarcastic: no mi nie przychodzi do głowy żadna wskazówka w stylu: "to ten kwadracik czwarty po prawej na drugiej płycie" :)
Mogło być nawet tak że lutując przegrzałeś styk/płytkę.
A mam jeszcze jedno pytanie. Zasilanie do modułu audio idzie przez taśmę? Czy z kostki iso? Bo może to wina iso ze nie ma na module zasilania.
Witam. Juz opanowany temat. Winny nie był montaż a zimny lut powstały przy ścieżce od zasilania. Po przelutowaniu wszystkiego ICS ożył, przy okazji wymieniłem te dwa kondensatory do których podpinamy się z kanałami audio. Także dziękuję tym którzy chcieli pomóc i może komuś kiedyś się przytrafi taka sama sytuacja więc będzie wiedział co sprawdzać
Pozwolcie, ze odkopie temat:) Przybieram sie do wyprowadzenia wejscia AUX, jednak nie do konca wiem po przeczytaniu tego wątku co z tym emulowaniem kaset.. w nowej wersji aux wystarczy dostawic ten tranzystor jak pisał Marek, czy tez trzeba coś wyginać itp w mechanizmie kasety?
Nic nie wyginasz. Tylko elektronika.
Dzieki za szybką odpowiedź! A miał ktoś styczność z tańszymi adapterami bluetooth do audio z BT 3.0? na allegro jest ich masa od tych tanszych(za 20zl niczego sie nie spodziewam procz zaklocen...) do tych najdrozszych. Ciekawi mnie ta średna półka cenowa-ok 40-50zl. Czy jakosc bedzie lepsza niz z mojego transmitera fm czy nie opłaca sie w to bawić i od razu kupować coś sensownego?
Internet pełny w opiniach i już nie wiem czego sie słuchac...
Telefon wg specyfikacji ma 4.0LE. Jednak przybieram sie do zrobienia tak, jak pisał bodajże Marek, czyli myk z BT+tablet. A tabletu nie kupie raczej z tymże standardem bo chce sie zmieścić w 200zl za używke. Ale skoro warto to nie bede dyskutował:) Ciekawi mnie jeszcze zabezpieczenie przed przeładowaniem takiego adaptera... Pozostaje jedynie znaleźć sposób na wznawianie i pauzowanie muzyki po podpięci i odpięciu ładowania - by było mega wygodnie :)
edit: na przyszlosc - program tasker lub e-robot na androida pozwoli na taki manewr odpalania i gaszenia muzyki:) wystarcza uprawnienia roota w urządzeniu:)
Nędzna jakość transmitera wynika z przesyłu radiowego a nie BT. Każde BT ale podłączone w aux będzie 1000x lepsze od transmitera FM
A ma ktoś pomysł na wyeliminowanie pisków z alternatora przy podłączeniu ładowarki do avantree cara? Na bateriach pracuje bez zakłóceń. Jakaś lepsza ładowarka, filtr?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Ja zrobiłem sam sobie stabilizator to mi nie piszczało.
Jest jakies gotowe rozwiązanie? A może pierścień ferrytowy na kabel zasilający?
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
Nie ma gotowców jako tako. Wszystkie te ładowarki kupne to są przetwornice, które w zależności od wykonania (najczęściej marne) sieją mniejsze lub większe zakłócenia do okoła. Marek w swoim temacie pokazywał stabilizator własnej roboty na chyba LM317 czy jakoś tak.
Tak, dokładnie. Można takie kupić gotowe. Jak jeden testowałem to nawet było czysto. Ale... to sporo zależy od auta. Ponieważ w jednym bylo czysto a w drugim lekko popiskiwało.
Tu masz taki przykład:
Stabilizator
Jednak gwarancji i tak nie ma że zupełnie wyeliminujesz piski. Ja kiedyś jak jeszcze używałem filtra przeciw zakłóceniowego.
Filtr
sporo pomagało, ale nie eliminowało zakłóceń całkiem.
Czyli filtr od zwykłego CB sie nada? wala sie takowy u mnie w szafce więc zapne go przed ładowarką do adaptera i tabletu. A jak nie to zlutuje na płytce stabilizator taki jak Marku pokazałeś, bo wszelakiej elektroniki wala sie u mnie zatrzęsienie... więc bez sensu cokolwiek kupować:) co do adaptera - kupiłem z BT 3.0. yyy kupiłem... dostałem nowy za darmo :D więc nie będe wybrzydzał :) w weekend biore sie za wyprowadzanie aux. Jak sie uda to machne filma dla potomnych aby się nie bali dłubnąć w ICSie:)
machaj filma ,machaj.Czekam z niecierpliwością
http://allegro.pl/mp3-zmieniarka-sd-...846067801.html
http://allegro.pl/zmieniarka-usb-sd-...141745507.html
Panowie czy ktoś z Was spotkał się z którymś z tych urządzeń? Będzie to działało? Z opisu wynika, że niby tak, ale nasze alfy mają ICSa chyba na Siemensie a nie Blaupunkt :grumpycat3:
Już mnie szlag trafia z podłączaniem telefonu do kasety z kabelkiem. Ani to poręczne, ani estetyczne, ani jakość dźwięku delikatnie mówiąc - nie powala...
Drugie będzie, pierwsze nie. Jest jeszcze audiostrada
Są tematy o zmieniarkach. Po co tu zaśmiecasz?
np ten
Zmieniarka MP3
Nie wiem po co, tak wyszło, mam nadzieje że odpowiedź Cię satysfakcjonuje.
Dzięki za linka do tematu, wszystko wiem :) :knuddel:
Zrób aux z emulatorem kasety. Możesz wywalić cały mechanizm. Silniczka nie słychać wtedy. Kabelek ciągniesz tunelem środkowy i wyciągasz w okolicach ręcznego. Jakoś dźwięku świetna. No i wygodne.
albo bez kabli jak chcesz to kupujesz cos takiego :) jutro zobacze jak to łaczy sie z telefonem i jak jakosc dzwieku ...
Jak chcesz to mogę sprzedać swoją audiostrade bo teraz nie używam s szkoda zeby leżała. Plus emulatora jest to ze oprócz auxa masz usb i wejście na Sd
Juz poszła :)
jak zawsze spóźniony:D
A jakby w popielniczkę wpasować coś takiego
http://www.aliexpress.com/item/12V-B...08.4.13.7jcErW
to ładniejsze :)
http://www.ebay.com/itm/Digital-led-...3D271771549380
Zrobiłem wczoraj to wyjście aux....ale co 20 raz łapie...raz pisze no cassette ,raz pokazuje sie menu kasety,ze play i nagle pause co skutkuje wyrzuceniem spowrotem do radia...ogolnie dziwek spoko i chodzi ale to przełączanie ciągłe by zatrybiło mnie denerwuje,jak złapie to chodzi...ktos moze ma jakis pomysl co zle zrobilem bądź co jest? Z góry dzięki za odpowiedź.
Tu jeszcze filmik mam. Może to wina mojego tel?(szajsung s3)
Na końcu filmiku załapało.
https://youtu.be/dZiyehKo8Hs
Zdarza się że nie łapie kasety jak zrobisz to zaraz po odpaleniu ICS albo sporadycznie przy włączaniu na CC. Ale nigdy mi (ani nikt inny nie pisał) że rozłączało w trakcie grania. Zrobiłeś może nieumiejętnie jakieś luty.
tylko ,że jak pokazuje ,że jest kaseta i wyrzuca od razu to nie gra... Jak złapie to już gra...ktoś pare stron wczesniej pisał ,że musi pare razy poprzełączać żeby działało.
Jeszcze jedno pytanie jeżeli nie mam podpiętego niczego pod auxa i przełącze na kasete to normalnie trzyma tryb? czy przerzuca bo nic nie jest podłączone?
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
znalazem takie cos jak wlacze kasete i zrzuci mi na radio spowrotem patrze na rds jak zmieniaja sie informacje na rds i pokaze sie cassette naciskam wtedy i dziala ahaha. czyli cos zwalilem po prostu zmieniaja sie informacje na rds jak pokaze sie znow cassette i zdaze wcisnac to bangla
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
i wiem co zwalilem....powiedzcie mi w tym miesjcu gdzie mialem pin 18 z rds zlutowac odpadl mi ten cycek do ktorego sie mialem wlutowac a pod nim nie ma miedzi...wiec wlutowalem sie wyzej (na zdjeciu centralnie nad)moge sie wlutowac sciezke? czy jak....w tym miejcu co mialo byc zlapal mi kabel ale odpadl raze z calym tym punktem.
Załącznik 200256
Trochę zmodyfikowałem ten projekt i zrobiłem to po BT. W wolnej chwili wrzucę jakiś filmik.