No to jest: http://www.alfanews.pl/2009/12/02/of...-romeo-milano/
:)
Mówią, że to pierwsze oficjalne zdjęcie Milano :)
Printable View
No to jest: http://www.alfanews.pl/2009/12/02/of...-romeo-milano/
:)
Mówią, że to pierwsze oficjalne zdjęcie Milano :)
Oto alfa romeo giulietta!
http://motoryzacja.interia.pl/samoch...j-alfy,1405321
Dla tych którzy nie czytają interii.
Jest tez orientacyjna cena, okolo 22000 euro
detronizacja golfa, polecam --> http://moto.onet.pl/1587736,1,nowy-m...l.html?node=16
co za absurd... jak można w ogóle porównywać się z golfem???
tapety: http://www.netcarshow.com/alfa_romeo/2011-giulietta/
dla mnie wygląda świetnie, stylistów Alfy ciężko poprawić. wydać bogate wyposażenie (szklane dachy) więc auto pewnie będzie nie mało kosztować. ale to jest Alfa i taka ma być! :)
Wygląda na pewno lepiej niż na tych spy shotach z fabryki w Cassino. Dla mnie co najmniej dziwne wydaje się to, że Fiat pozwolił, żeby najpierw światło dzienne ujrzały zdjęcia robione komórka z fabryki, a dopiero pół roku później publikuje oficjalne, reklamowe zdjęcia.
To jest identyczne auto, jak się dłuższej przeanalizuje szczegóły, tylko sfotografowane w reklamowym świetle i pewnie poprawione jeszcze w photoshopie.
PS
Sprawdźcie exif zdjęcia http://www.alfanews.pl/2009/12/02/of...-romeo-milano/
Zapomnieli skasować :D
Zdjęcia firmowe przeważnie są ładne, ale trzeba przyznać, że robi trochę lepsze wrażenie niż te zdjęcia z fabryki. Wyposażeniem mają ponoć przebić swój segment i sam fakt montażu Q2 seryjnie pozwala sądzić, że z prowadzeniem też będzie ok.
Moim zdaniem jeśli chodzi o moc, a konkretnie w przypadku Giulietty "tylko" 235KM, to konkurencja niestety ucieka. Alfiści będą podniecali się mocą Alfy, a VW Golf R ileś tam dysponuje w tym momencie 265 konikami. Pomijam inne modele: Audi S3, Leon Cupra też 265KM, Fort Focus RS 305KM, czy BMW 130i (265KM) i 135i (306KM). Podejrzewam, że topowa wersja Alfy bedzie kosztowała powyzej 100tyś PLN, a w takiej sytuacji Alfa Giuletta pozostaje cieniem dla mocniejszych modeli w segmencie.
Oficjalne zdjęcia wyglądają naprawdę bardzo dobrze, ale ja wolę nie pisać że jest ładna... Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem Fiat Panda na zdjęciach, też wyglądał nieźle, ale jak później zobaczyłem go na ulicy to już było "nieco" gorzej ;)
(Photoshop może pomóc każdej urodzie w mniejszym lub większym stopniu :))
Mam nadzieję że będzie wersja GTA która będzie mogła konkurować np. z Fordem Focusem RS :D
Podoba mi się też że zawieszenie jest urozmaicone (z przodu zawieszenie wielowahaczowe, z tyłu multi-link).
Skrypt alfanews musiał skasować.
Tutaj widać:
http://img412.imageshack.us/img412/8...no11299113.jpg
Dopiero po południu pojawiły się zdjęcia z nazwą Giulietta na tablicy.
Jarek te Cupry to chyba coś jak GTA? O GTA na razie wzmianki nie ma. 235 KM będzie miało QV... Poczekamy, zobaczymy.
Na oficjalnych zdjeciach prezentuje sie nieporownywalnie lepiej, niz na 'szpiegowskich'. Smiem twierdzic, ze nawet lepiej od 147, aczkolwiek co innego fotografie studyjne a co innego widok 'na zywo'.
Tyle, ze QV w tradycji AR oznacza topowa odmiane pod wzgledem wyposazenia i osiagow, w czego konsekwencji dla GTA nie ma juz miejsca :flute:
Cytuje komentarz jednego Golfholica :
"Hehe... Smieszne, że ktoś w ogóle porównuje to 'auto' do Golfa http://torrentinvite.org/style_emoti...fault/wink.gif
Nie ma szans aby było choć troszkę tak dobre jak Golf...
VW jednak potrafi robić auta piękne i niezawodne, a za alfą nigdy nie przepadałem. "
Co takiego ma Golf, co Alfa nie ma ?
Miejmy nadzieję, że będzie GTA z wiekszą mocą, bo szwabskie auta naprawdę mnie wkurzają. Przepraszam, że ubliżam fanom niemieckiej motoryzacji ale jest to niestety wyścig zbrojeń. Jeszcze jedna ważna rzecz, muszą zrobić napęd na 4 koła (co znacznie podwyższy koszty), ponieważ z mocą powyżej 200KM w kompakcie z przednim napędem nie ma żartów.
---------- Post dodany o godzinie 21:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:20 ----------
Dla mnie odp. jest prosta - ma ślepych nabywców :cool:
To jest ten sam samochód co na spyshotach. Mnie się dalej nie podoba.
F na końcu ;) A wiadomo jakie są samochody na F (wg. tychże właśnie golfiarzy)... :sarcastic:
Ale jak ktoś kupuje taką paskudę, to gdzie u niego logika?
PS. Właśnie zauwazyłem, że od kiedy zasiadłem za piękną małą skórzaną kierownicą, to z ochyda patrzę na Passaty :rolleyes: A wcześniej tylko z niechęcią :sarcastic:
cały czas mam to samo zdanie na temat tego auta - trochę przerobiony Fiat Bravo.
nadal brakuje jakiegoś sensownego zdjęcia wnętrza, ciekawi mnie to bardzo. Jeśli będzie podobnie jak w MiTo nie widzę sensu kupowania Giulietty, poza tym, ktoś wie czemu to nazywa się Giulietta zamiast 149/Milano? Myślę, że nawet GTA nie będzie w stanie mnie przekonać. Czekam na Abarth by Bravo a o tym aucie zapominam, na żywo będzie pewnie wyglądać podobnie jak na spy-shotsach :/
Milano nie, bo zabrali fabryke z Mediolanu i ludziom sie nie podobało. 149 nie, bo "nowa strategia firmy, bez numerów". Ewidentnie miotają się. Co odbywa się tylko ze szkodą dla marki. Ludzie! Nigdy, przenigdy żadna alfa nie miała za zadanie konkurować z VW. Z definicji nie. W koncernie Fiata to Fiat ma za zadanie ciągnąć słupki sprzedaży.Lancia i Alfa to marki mniej lub bardziej niszowe. Czy niszowy jest Golf??
Ktoś upadł na głowę.
Jak na moje to bedzie tak samo jak z MiTo czy chociazby z 156. Na zdjeciach MiTo wyglada tragicznie ale na zywo robi bardzo mile wrazenie. W 156 mialem taki problem ze zdjeciami wnetrza. Patrzylem na nie i sredni mi sie podobala ale jak juz wsiadlem to nie chcialem wychodzic.
Pingwin tak chyba było kiedyś, teraz wszyscy mają ciągnąć słupki a panowie marketingowcy walą legendę i dobre imię marki, ma być kasa. Jeżeli władze marki celują w to aby pobić golfa to marną mają wiarę i sami zaniżają wartość marki. Kiedyś nawet nie patrzyli na vw, rywalem było bmw.
to ze redaktor napisal ze chca pobic szmelcwagena nie znaczy ze tak mysli firma. jak na moje to nigdy nie bedzie mozna porownac Alfy do "falwe" to calkowicie inne klasy aut( tzn, jedno z klasa)
Jeśli chodzi o prowadzenie to Bravo i Giulietta mogą być zupełnie inne. Alfa ma inną płytę podłogową i inne zawieszenie z tyłu. Wydaję mi się, że jest też dłuższa i szersza niż Bravo.
Tak robili i Alfa zbankrutowała :P Trudno w przypadku hatchbacka nie mierzyć w VW, bo Golf to synonim hatchbacka. Czy tego chcecie czy nie :P Tak samo jak królem segmentu Mito jest Mini, a Alfy 159 BMW :)
Mnie bardzo zastanawia czy Giulietta będzie naprawdę tak dobrym samochodem, jak by wskazywały okoliczności jej wprowadzenia na rynek. Pierwsze primo - 100-lecie marki. Drugie primo - Giulietta zastąpi model 147 po 11 latach obecności na rynku. W tym czasie inne niektóre marki zmieniały swoje kompakty już dwukrotnie (golf, astra, megane), a wszystkie inne jednokrotnie. Teoretycznie po nowej Alfie powinno się więc oczekiwać prawie takiego przeskoku technologicznego i jakościowego jak pomiędzy Golfem IV a VI lub Astrą II a IV. I tu pytanie czy Alfa Romeo nowym modelem Giulietta temu podoła? Jeśli tak się stanie to będę raczej spokojny o byt tego modelu i konkurowanie z Audi A3 czy BMW serii 1, bo chyba takie ma być zadanie tego modelu. Wszyscy jednak uporczywie widzą w niej konkurencję dla Golfa i Astry, tak też może się stać jeśli nowy model nie będzie rzeczywiście o tą dekadę nowocześniejszy niż jej poprzednik.
Scuderia...jakie 11 lat obecnosci 147 na rynku? 147 pojawiła sie na przełomie 2000 i 2001. teraz mamy koniec 2009. Jakim cudem wyszło Ci 11 lat:)))? Poza tym o sso chodzi.... co ta Giulietta ma sprawić? ze nagle biznesmeni ze straganów zarzucą golfy i zapakuja pietruchę i ziemniaki do bagażnika giulietty?
Co ten samochód ma sprawić? Czytam co wyczynia ten Marchione czy jak mu tam i myślę sobie: odstrzelić typa. Zobaczcie, co wymyślił teraz z Lancią... Chce wymazać tę markę i zastąpić ją Chryslerem!
Niedobrze się dzieje we Włoszech. Niedobrze.
weź pod uwagę, że Alfa na starcie jest zdecydowanie droższa, przy Abarth vs. GTA pewnie będzie tak samo. Poza tym, po jasną cholerę wypuszczają auto podobne do Bravo po 2 latach? Jakby wypuścili Giuliettę względnie równolegle z Bravo (tak jak Deltę) to bym się nie czepiał. A tak to jest dla mnie odgrzany kotlet, kompromitacja i porażka ze strony Alfy Romeo.
Heh, chcialbym wiedziec co mowiliscie jak wychodzila 147 w 2000r. :D
A propo jakie zawieszenie ma Bravo? Z przodu tez wielowachaczowe jak Giulietta?