To czemu jeśli 3 razy załącze zapłon to zapala? Świece wtedy grzeją? Nie wydaje mi się:D moim zdaniem to paliwo raczej się cofa :/
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Printable View
To czemu jeśli 3 razy załącze zapłon to zapala? Świece wtedy grzeją? Nie wydaje mi się:D moim zdaniem to paliwo raczej się cofa :/
Miałem to samo. Raz kluczyk krecilł krecił i lipa za drugim zapałał. potem jeszcze gorzej za 5-10 razem zapałał.Zero błędów świec żarowych. Wymiana świec firmy Beru pozwala na uruchamianie auta za pierwszym razem.
Być może jest tak, że diesle które spełniają normy od EURO4 wzwyż załączają świece żarowe podczas każdego odpalania silnika (ekologia).
No mi przy rozruchu miga lampka od świec żarowych, ale zobaczymy jak odbiorę dzisiaj auto. Błąd wiem że mam od świec, ale nie mogę sobie tego wytłumaczyć dlaczego tak jest że bez odpalanie wystarczy że włoze kluczyk 2-3 razy i bez zająknięcia hehe
100 % świece. U mnie tez był pomysł ze może paliwo się cofa, wtryski, pompa paliwa, pompa cr.... i wyszło że świece.
Oczywiście, że grzeją. Tak samo grzeją po odpaleniu silnika (faza wtórna). A jak długo to trwa, to już zależy od temperatury, np. w Fordzie faza wtórna może być do +50 stopni
To apropo świec.
A paliwo również może Ci się cofać. Ale skoro się świeci kontrolka, która jasno wskazuje problem, to nie rozumiem czemu od tego nie zaczniesz.
Dzwoniłem do jednego mechanika. 500 zł robocizna i 90 zł /szt świecy z Beru. On jest nienormalny?
wymien cztery świece.
Już mam załatwione u kolegi. Z robocizna i 4 świecami Beru 400 zl. Oni są niepoważni w niektórych warsztatach ;)