Wymienione żarówki podświetlenia wskazników poziomu paliwa,zegarka,temperatury silnika,oraz obrotomierza i popielniczki :)
Printable View
Wymienione żarówki podświetlenia wskazników poziomu paliwa,zegarka,temperatury silnika,oraz obrotomierza i popielniczki :)
Prawie ją skasowałem :( Skończyło się tylko na rowie i zarysowanym zderzaku :(
Przyklejone napisy Alfa Romeo na zaciskach.
http://img192.imageshack.us/img192/9...2163432.th.jpg http://img690.imageshack.us/img690/5...2163856.th.jpg
ostatnio wymiana tarcz przód tył + klocki wymiana wahaczy przód drążków i łączników, zbieżność a wczoraj za nabyłem alumki 16" z ładnymi oponami
dziś zostały wrzucone aluski z letnimi oponami Pirelli P6,więc ogłaszam koniec zimy hehehe
Ta, i ja wrzuciłem letnie koło :)
Szkoda tylko, że wraz z założeniem 17" komfort poszedł wpizdu...
U mnie też zawitały 17:D
U mnie dziś zawitały 17 z letnimi oponami i nacieszyłem się wyglądem belli całe 2 godziny !!!!!! jakiś palant wyleciał mi z podoprządkowanej próbowałem sie ratowac i ominąc palanta i wpadłem na wysepke szlag trafił 2 koła obudowe silnika (narazie niewiem co z zawieszeniem ) najlepsze jest to że zanim sie zatrzymałem i wybiegłem z auta ten skr....l tak szybko sper....ł że niebyło szans na spisanie numerów rejestracyjnych. I jak tu sie nie denerwować.
A ja dziś dla Alfa kupiłem stojak na koła z Lidla :) W przyszłym tygodniu w piątek/sobotę wymiana kół na 16", a zimowe do piwnicy na ów stojak :)
Do tego dziś zamówiłem ostatecznie u Pablo. 5w40 Millersa (zaryzykuję zmianę z 10w40) i zestaw filtrów + płukanka ;) Też wymiana pewnie 23.03 ;)
Ja na początku lutego zrobiłem to samo. Zalałem Millers XFD 5W40 od Pablo (nie wiem co było zalane wcześniej, bo auto sprowadzone i bez żadnej informacji o oleju), ale mechanik, który wymieniał olej powiedział, że to bardzo dobre posunięcie. Tak więc lej Millersa i się nie martw, że to 5W40.
A ja dzisiaj zrobilem cos dla siebie. Errr, żony :)
Kupilem 156 v6 2.5 !!!! Jak ja zdetailinguje to sie pochwale :)
Wymieniony termostat + płyn chłodniczy.
wymieniłem ecu stacyjke immo klamki swiece cewki kable fajki tłumik :P
Zalozone ramki klubowe. W koncu :-)
Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
Alfa dostała nowy olej silnikowy Motul 8100+ X-Clean C3 5W-40, oraz nowe filtry Knecht - oleju i powietrza.
moja bella dostała dziś niezłe sprzątanie w środku potem mycie i na końcu woskowanie,świeci się jak nowa. Wymieniłem też wycieraczki z przodu i z tyłu;)
145'tka od dzisiaj w wersji letniej - alu już założone. A przy okazji zdejmowania kół wymieniłem tarcze i klocki.
Jutro zmieniam koła w 147'ce i trzeba zamówić olej bo wymiana sie zbliza.
ja tylko pozwoliłem sobie na porządne sprzątanko przydało by się pare rzeczy wymienic ale brak funduszy...
Wreszcie nie padało i założyłem ramki klubowe. :dance3:
Wymienilem poduszke łapy silnika ;) Jutro wymiana stabilizatorów i sie okarze co dalej ;)
Ja zamówiłem dziś opony, jak przyjdą, to zakładam alusy GTA :D
A ja zmówiłem nowe kierunkowskazy na błotniki :)
Zamówiłem opony i wyprowadziłem na spacer po zimowym śnie.
Nowe girki tzw. 4x wachacz, stabilizator i łączniki, rura od intercoolera z kwasoweczki :cool: (to wczoraj), dzisiaj porządne sprzatanko. Pod koniec przyszłego tygodnia nowe tarcze mikoda GT i klocki trw lucas :)
o ja dziś nowe wahacze górne TRW do tego łączniki TRW no i niestety nadal delikatnie puka :| jeszcze muszę wymienić gumy stabilizatora :| a z tego co wiem to jest trochę roboty z tym :|
A ja moją dziś cała umyłem, wysprzątałem i zawoskowałem ;) Czeka na jutro, żeby mieć zrobioną sesyjkę :)
Wyczyściłem dziś przepustnice, EGR i założyłem zaślepkę :)
u mnie dziś wielkie sprzątanie - piękna pogoda, ja na urlopie - rewelacja - dziś odkurzone plus plakowanie :) oraz wymiana kółek, jutro kąpanie plus wosk na wiosnę ;) i będzie git
Wiosna blisko , trzeba trochę podłubać przy aucie, no i wyczyscic porzadnie, poki co male zmiany z dzis zalozona pokrywa po zimowym malowaniu + malowanie klockow z zalozenie alufelg
Czytaj więcej: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...#ixzz1pJGDjMdA
Jezusie czym ty masz przykręconą tarczę do piasty
pewnie śrubokrętem xD
u mnie od dziś za smarowanie odpowiedzialny jest Millers XFD 5w40 i filtr boscha..
A ja dzisiaj wymieniłem filtr pyłkowy. Jedyny filtr w mojej belli który mogę wymienić sam, hehe.
Tak , wlasna praca w zimne dni , w ciepłej piwnicy przy dobrym piwku :). Najpierw malowanie fragmentow na czerwono, naklejki, kilka warstw bialego akrylu, odklejenie naklejek i lakierowanie.
hjeniu uwagi nie zwrocilem wiekszej na to, wydaje mi sie ze tak ma byc i juz :) Ale omen slusznie napisal hehe :)
Pzdr