Niby tak, ale nazewnictwo na pewno zostanie takie same. Ew. zejdą do samej literki d.
Printable View
Niby tak, ale nazewnictwo na pewno zostanie takie same. Ew. zejdą do samej literki d.
Tak pewnie będzie, oby tylko trwałość się nie pogorszyła
Ja jeździłem 1,9jtd oraz 1,8Tbi w 159 i 1,4 150cio konnym Mito. Więcej Alfy w alfie (w moim tego rozumieniu a więc integracji z kierowcą i reaktywności, bezpośredniości) jeśli chodzi o czystą frajdę z jazdy z tych dwóch było w Mito i tyle. I te kilkaset kilo miało na to uważam, główny wpływ. Na autostradzie czy rodzinnie - oczywiście lepiej sprawdzi się 159, ale czy to środowisko dla Alfy o którym mowa w przypadku powrotu do korzeni w nowej filozofii Alfy Romeo ? Przecież w przypadku 4C głównym atutem jest masa właśnie. W aucie codziennym na pewno bardzo trudno każdy kilogram zaoszczędzić, ale fajnie że choć starania takie są czynione.
ale Giulia ma tez wyjsc w SW wiec bedzie tez i rodzinnie wiec nie wiem o czym piszesz? Mito to malec i w dodatku 3D wiec sorry ja Ciebie ale nie kazdy lubi takie gabaryty. Wedlug mnie porownywanie takich dwoch aut z roznej klasy jest bez sensu. Pozatym temat dotyczy Giuli a Wy dalej pie...licie wywody odbiegajac od tematu
Z tego co czytałem to SW ma właśnie nie być raczej....
Dokladnie SW nie bedzie narazie.
Czy będzie czy nie będzie SW to Gulia i Mito czy Gulietta to dwa inne światy . Ja bym sobie ani Mito czy podobnego Abartha (500) mimo fajnej mocy w stosunku do masy nie kupił bo to mikrusy i auta pasujące do damskiej torebki . Gulietta też nawet w wersji QV jest dla mnie za cukierkowa ( nie twierdze,że nie ładne ) . Co z tego ,że 159 z 1,8mpi nie jedzie ale to auto ma wygląd zadziorny z charakterem . To tak jak porównać Avensisa do Yarisa - głupie trochę. Gulia to będzie auto prestiżowe z charakterem sportowym ( wizualnie ale i silnikowo ) napewno "męski" samochód :-P
SUV sie 100% lepiej sprzeda niz kombi. Pewnie dlatego odpuszczaja SW.
Giulia na Mozie :
http://www.clubalfa.it/11969-alfa-ro...-da-monza.html
ale ktos pisal, ze ma byc SW
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=177495&stc=1
Mała retrospekcja sprzed 13 lat (kwiecień 2002). Okładka pisma alfisti - Quadrifogilo. (co ciekawe mam jeszcze wszystkie wydania tego pisma :) )
Ocenę pozostawiam Wam wszystkim co wygląda lepiej - GTA sprzed 13 lat czy Giulia QV z 20015 roku.
tylko to co w necie :)
No nie wiem, popularne te dziwadła ale patrząc po ofercie rynkowej i po ulicach to kombi w tej klasie jest bardzo popularne, np. BMW 3/4 jest w pytę choć masz X3, Audi A4 też jest w ciul choć mamy tutaj Q3, poza tym nie wszyscy wielbią się w pseudoterenówkach (ot choćby ja:) ) a wtedy kupią coś innego bo Alfa nie zaoferuje im fury w którą zapakujesz więcej śmieci na weekendowy wyjazd czy na wakacje a jednak tego auta ludzie nie będą kupowali "sercem" jak to się zwykło mawiać przy zakupie Alfy.
SUV SUVem ale IMO kombi musi być jeśli na serio chce walczyć w tej klasie. 60% A4 to Avanty.
Odpowiem na przekór: Co z tego, że 159 ma zadziorny wygląd skoro nie jedzie?! ;) Troche to przypomina te wiejskie tuningi, gdzie masz od groma spoilerów, ze 4 rury wydechowe a pod maską 1.4 w lpg... Oczywiście wyolbrzymiam, ale sens podobny. Brakło po prostu wersji 159 GTA z prawdziwego zdarzenia. Tutaj Alfa jak widać tego błędu nie popełni :)
Bartas ale pierwsze na co człowiek zwraca uwagę a zwłaszcza facet to wygląd. I jest tak i w wypadku doboru auta jak i kobiety :-P. Jakby było inaczej to 80% Alfistów jezdziłaby Vagami,Fordami i wszystkim innym co się Alfa nie nazywa bo nawet w Dacii jest większy wybór silników niż w Alfie 159/Mito/Gulietta . PS. Nie każdy szuka demona prędkości a ekonomii i skoro Alfa wsadziła ten "nieszczesny" 1,8mpi do 159ki to napewno na zakupy te auto dojedzie :-) .
No nie popełni, bo faktycznie w 159 brakowało wersji GTA, albo po prostu dobrych silników mogących pociągnąć wzmocnioną konstrukcję.
Nie zmienia to faktu, że w Giulii z kolei brakuje stylizacji. Wystarczy poczytać komentarze na forum sprzed 10 lat dotyczące premiery 159 i jej kształtu i komentarze po premierze Giulii w tym roku. Kto już wtedy był na forum to wie jaki był szał.
Najprawdopodobniej obecna stylizacja Giulii była zamierzona, ale ciekaw jestem jak ostatecznie przyjmie ją rynek. Rozmawiałem z wieloma ludźmi niezwiązanymi z marką i ich zdanie było dokładnie takie samo - samochód nie jest jakiś wystrzałowy, choć wystrzałowości właśnie oczekiwali. Zobaczymy czy kolega KRS ma rację i czy samochód zacznie się teraz sprzedawać. Póki co obstawiam, że ma rację ale czas pokaże.
Prawie 100 koni mniej i ponad 200kg więcej - chyba to zrobi jednak różnicę. Mustang to jak się mówi taniocha jak za ten silnik ale to nie konkurencja dla Giulii.
Aby wyluzować atmosferę… Prawdopodobnie w październiku Giulia pojawia się w Szwajcarii.. W POlandii jak się uda pod koniec roku :)
W październiku mówisz? Będę odwiedzał szefostwo firmy to może uda się wpaść do jakiegoś salonu i obejrzeć :D
http://www.clubalfa.it/11938-alfa-ro...e-sospeso.html
Z tego co tu napisali, to Alfa nastawia się z tym modelem głównie na rynek amerykański, zresztą jak z 4C i 8C. Wersja kombi będzie wg. artykułu projektowana czy produkowana po pewnym czasie, chcą się dowiedzieć jak będzie przyjęty model podstawowy.
ależ glebę zapodali... Nazar się ucieszy, nie będzie musiał robić moda.
ciekawe czy we Frankfurcie pokażą cywila z normalnym zawieszeniem, bo takie u mnie po wsi nie pojedzie.
To nie gleba, w dołku jedzie..
pzdr, tadzikpl
Nowe video - sound ! :)
https://www.youtube.com/watch?v=Hsw6xPEqg4U
Kurcze, i znowu na lawetę.
nawet nie o wielkosc mi chodzi ale o wzor
a ja uważam że alfa ma jedne z najładnieszych felg i te też są ok podobnych nie ma chyba nikt