Niby tak, ale nazewnictwo na pewno zostanie takie same. Ew. zejdą do samej literki d.
Niby tak, ale nazewnictwo na pewno zostanie takie same. Ew. zejdą do samej literki d.
Tak pewnie będzie, oby tylko trwałość się nie pogorszyła
Ja jeździłem 1,9jtd oraz 1,8Tbi w 159 i 1,4 150cio konnym Mito. Więcej Alfy w alfie (w moim tego rozumieniu a więc integracji z kierowcą i reaktywności, bezpośredniości) jeśli chodzi o czystą frajdę z jazdy z tych dwóch było w Mito i tyle. I te kilkaset kilo miało na to uważam, główny wpływ. Na autostradzie czy rodzinnie - oczywiście lepiej sprawdzi się 159, ale czy to środowisko dla Alfy o którym mowa w przypadku powrotu do korzeni w nowej filozofii Alfy Romeo ? Przecież w przypadku 4C głównym atutem jest masa właśnie. W aucie codziennym na pewno bardzo trudno każdy kilogram zaoszczędzić, ale fajnie że choć starania takie są czynione.
ale Giulia ma tez wyjsc w SW wiec bedzie tez i rodzinnie wiec nie wiem o czym piszesz? Mito to malec i w dodatku 3D wiec sorry ja Ciebie ale nie kazdy lubi takie gabaryty. Wedlug mnie porownywanie takich dwoch aut z roznej klasy jest bez sensu. Pozatym temat dotyczy Giuli a Wy dalej pie...licie wywody odbiegajac od tematu
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Z tego co czytałem to SW ma właśnie nie być raczej....
Dokladnie SW nie bedzie narazie.
Czy będzie czy nie będzie SW to Gulia i Mito czy Gulietta to dwa inne światy . Ja bym sobie ani Mito czy podobnego Abartha (500) mimo fajnej mocy w stosunku do masy nie kupił bo to mikrusy i auta pasujące do damskiej torebki . Gulietta też nawet w wersji QV jest dla mnie za cukierkowa ( nie twierdze,że nie ładne ) . Co z tego ,że 159 z 1,8mpi nie jedzie ale to auto ma wygląd zadziorny z charakterem . To tak jak porównać Avensisa do Yarisa - głupie trochę. Gulia to będzie auto prestiżowe z charakterem sportowym ( wizualnie ale i silnikowo ) napewno "męski" samochód :-P
SUV sie 100% lepiej sprzeda niz kombi. Pewnie dlatego odpuszczaja SW.