Fajny koment pod artykułem odnośnie piosenki na wyświetlaczu;)
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Fajny koment pod artykułem odnośnie piosenki na wyświetlaczu;)
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Przy tym silniku powinni bez problemu dojść do 700-800KM przy dobrych modach, chyba że mowa jedynie o niewielkich poprawkach fabryki.
radosuaf, jest takie powiedzonko "nie ważne co mówią, ważne że mówią" i tu idealnie wpisuje się Nuerburgring i bicie czasu. Niech na 10 osób które przyjedzie po tym newsie obejrzeć auto 1 je kupi to już jest sukces, tak się teraz sprzedaje, widzę to nawet po kampaniach u siebie, w branży na tyle hermetycznej że nigdy bym nie pomyślał o takiej akwizycji a tu proszę, po mailingu wpadają klienci bo "panie, ja nie wiedziałem nawet że Wy to macie" chociaż kupuje maszyny od 10 lat, drugi zajrzał i wziął coś zupełnie innego ale dowiedział się w ogóle że coś takiego mamy.
Zaraz 1000 koni, przecież to ledwo 3 litry. 200 koni z litra to już jest niezły wynik a Ty piszesz, że bez problemu powinni wycisnąć 400 z litra. No chyba że tylko na dwa pierdnięcia na hamowni i na szrot, to ok.
Nie przesadzaj, jeździ sporo aut których moce wyraźnie wykraczają poza zdrowy rozsądek a jednak jeżdżą, dla 3.0 Biturbo 700KM to właśnie jest pierdnięcie.
W sumie to ciekawy wątek - taka Giulia Q, czyli auto 100% "salonowe", jaką ma żywotność w porównaniu do np. Giulii Veloce 2.0 280KM czy zapowiadanego 2.0 330KM.
Tego się nie dowiemy przez kilka lat, dopóki auto się nie zestarzeje. Można podejrzewać, że osprzęt nie jest wieczny i będzie jak w nowych autach. Może padać pompa paliwa, wtryski, turbiny. Trochę jak w dieslach, bo nowe silniki benzynowe mają bezpośredni wtrysk i pompę wysokiego ciśnienia. Miejmy nadzieję że nie będzie grubych wtop znanych z BMW, np. panewki w v10, czy wogole plastelinowe benzynowe silniki w F10.
Pewnym nieszczęściem będzie to że te silniki będą montowane tylko w Alfach, więc części tylko w ASO.
W końcu (z braku benzyn) skusilem sie na jazdę giulia D AT180, jako ze to automat drążek nie drży :) biegi zmieniają sie szybko po depnieciu, a dodatkowo łopatki dodają funu z jazdy. Udalo mi sie pokonać z duża prędkością kilka ciasnych zakrętów i w porównaniu do obecnej 159 to przepaść, auto idzie jak po sznurku, jest dużo lepiej wyciszony klekot, i dużo żwawiej sie napędza. Nie mogę sie doczekać benzyny ale po jeździe dieslem jestem juz praktycznie przekonany.
Krótko - zajebiste auto dla ludzi którzy lubią poszaleć za kołkiem, a spokojnie tez sie da jechać i jest przyjemnie
Nikt z nas nie jest w stanie powiedzieć czy dla tego silnika to pierdnięcie, bo nikt z nas nie wie jakie rezerwy projektowe ma ten silnik. Z jakiegoś powodu zrezygnowano z pentastara, mimo że ten silnik w Giulii ma "tylko" 100 koni więcej od najmocniejszej V6 w Maserati. Ponoć duży problem na etapie projektowym sprawiła, dezaktywacja cylindrów, i wynikające z tego różnice w obciążeniu cieplnym i mechanicznym. Możliwe, że ten silnik jest tylko zaprojektowany jako zapchajdziura mocowa między pentastarem a F154.