ok 235/45/r18 na seryjnym zawieszeniu u mnie:
Załącznik 239828
Printable View
ok 235/45/r18 na seryjnym zawieszeniu u mnie:
Załącznik 239828
Ładnie siadło. Sprężyny masz od nowości te same czy zmieniałeś?
Wysłane z Galaxy S7 Edge przy użyciu Tapatalka
Sprężyny... no właśnie w środę będę tył wymieniał bo przód zmieniałem z zeszłym roku gdyż jedna pękła... Miesiąc temu pękła z tyłu od pasażera... O dziwo tak się zakleszczyła że auto stało równo. Więc niestety po wymianie tyłu pewnie się podniesie :( A same felgi to Alutec et38, szer. 8J... Tak więc poszło po centymetrze na stronie szerzej.
W wulkanizacji gdy usłyszeli że boje się że auto będzie stało za wysoko... Polecili mi kupić cztery worki cementu i wpakować do bagażnika :D
Właśnie chciałem napisać, że idealnie auto stoi, ani za nisko, ani za wysoko.
Przejrzyj posty jakie sprężyny kupić, bo może Ci się zrobić prześwit jak na offroad!
Sprężyny mam kyb. k-flex - takie same w zeszłym toku założyłem na przód. Sądziłem że skoro jest ok nie będę kombinował i zamówiłem te samą markę na tył. Jak wymienię to dam fotkę jak to wygląda.
A tak odbiegając:
Jak ogólnie się Wam podobają te felgi ? Pasują do 159tki Waszym okiem ? Bo jakoś mam mieszance uczucia... Jakoś ten kolor tak średnio mi pasuje chyba.
225/45 R 18 ciemne felgi,seria zawias ;) Jasne felgi to 235/45 R18 też seria
Wzorowo (jak dla mnie :D ) siedzi i tu i tu, mam właśnie dylemat co wybrać na lato - czy 225/45 czy 235/45. Póki co sprężyny będą seryjne a jak któraś pęknie to wleci coś obniżającego i boje się, że przy 235 i sprężynach MTS-Technik -20/25 będzie obcierało :rolleyes:
Gdzie je produkują?
W teście wypadły średnio http://www.tyrereviews.co.uk/Article...e-Shootout.htm
Germany Panie... To niemieckie opony... Mam PR410 XL. W tej cenie nie warto pchać się w chińczyki. Opona bardzo cicha.
- - - Updated - - -
Ciemna felga piękna.
- - - Updated - - -
Wiesz... Parametr 45 to procentowy stosunek do szerokości więc 225/45 będzie niższa od 235/45 więc prześwit większy. Ale jak chcesz obniżać zawieszenie to brałbym 225.
Powiem tak, jeśli seria zawiecha to chyba bym został przy 235/45 R18 - prowadzenie praktycznie to samo, ale lepiej wypełnia nadkole opona. Natomiast ja zaraz po wymianie ogumienia wsadziłem Eibach -30 mm. Tak wygląda super - mniejszy profil, niższe zawieszenie a jednocześnie brak obcierania podwoziem. Wiem że chłopaki wsadzali Eibach przy 235/45 R18 i nie obcierało nic, ale jednak wtedy trochę gorzej to wygląda. Mówię tu cały czas o seryjnym ET 41, gdzie u mnie wpadły jeszcze dystanse 5mm na każde koło po obniżeniu doszły. Wcześniej srebrne felgi miały 8 cali, grafitowe z julki mają 7,5.