Fatalna sprzedaż Alfy Romeo. Co się dzieje?
Już w 2020 miałem miesiąc maks 3 poczekać na premierę Tonale.
Jak jest to widać dzisiaj.
Poza tym 130 km mnie nie rusza, a tego kiedy będzie można zamawiać z innymi silnikami nikt nie wie. Tego kiedy będą do odbioru po zamówieniu też nie.
To auto jest dla mnie, a nie ja dla AR, żebym odkładał wszystko o miesiąc i o miesiąc i tak przez 3 lata.
Ogólnie będę się powoli żegnał z forum i marką.
Bo jakoś nie mam ochoty inwestowania w premium które części zamienne trzyma na magazynach krócej niż Opel czy Dacia… z tego miejsca pozdrawiam posiadaczy 166 z tylnym zawiasem do robienia ;)
Myślicie jakimiś szufladkami.
Niemiecki, francuski.
Akurat zawsze kupowałem takie jakie mi się podobały.
Dlatego tez kupiłem 156 czy 159 - i też słyszałem z boku, że kupowanie włoskiego auta mija się z celem :P
Jak za 5 lat będzie mi się podobało inne to kupię, bez znaczenia czy będzie to BMW czy Dacia.
Prawda jest taka, że dla mnie jako klienta na nowe auto AR jest niewiarygodna.
Kia (tak wiem to nie premium) zaprezentowała nowe sportage w listopadzie, w styczniu czy lutym pierwsi klienci w PL odebrali zamówione samochody. Dzisiaj je widać już na ulicach.
Z marek premium też żadna nie ma takiego laga jak Alfa.
AR? Prezentacja Tonale w czasach gdzie byłem nie tylko piękny, ale jeszcze młody.
Cennik może kiedyś będzie.
Zamówienia? No po tym jak będzie cennik.
Odbiór realizacji? Panie… w dzisiejszych czasach?
Cytat:
Napisał
tomaz
Tak, zgadza się, jednak... wiesz dobrze, że sporo opcji nie było dostępnych od samego początku, i to nie ze względów produkcyjno-technicznych, ale po prostu takie było "widzimisię" Włochów. Chodzi o różne dobory kolorystyczne, łączenie materiałów, przycisk RACE i wyłączenie kontroli trakcji w wersjach innych niż Q kończąc na całych pakietach dostępnych na zasadzie "albo sport, albo elegancja", bez możliwości łączenia wybranych elementów pomiędzy nimi (np. chciałeś sportowe wnętrze, ale wygodne fotele).
Wg mnie była to niespójna i głupia polityka powodująca frustrację u kupujących - czyli chyba jedną z ostatnich emocji które powinieneś odczuwać w salonie premium kupując auto premium :P
Jest to całkiem zrozumiałe, że nie powinno się łączyć elementów z pakietu sportowego z luksusowym wnętrzem itp. Podejrzewam że u wielu innych szanujących się marek jest podobnie. Co do kolorystyki to zakładam, że Włosi mają lepszy gust niż my :)
Przycisku Race nie dali , bo pewnie bali się powstania nowej legendy Alfy jako niebezpiecznego wozu. W końcu była to pierwsza cywilna Alfa z tylnym napędem od wieków.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Grube bzdury tutaj idą. O czym wy piszecie? Mało kolorów do wyboru? Jak konfigurowalem Superba Sportline pół roku temu za prawie 200k to miałem do wyboru raptem 9-10 kolorów, kolor wnętrza JEDEN, opcji dodatkowych nie było jakoś mnóstwo. Przecież w Giulii w ubiegłym roku mogliście mieć 3 różne kolory tapicerki w środku + opcje przeszyć. Wiec skończcie malkontenci te bzdury o tym, ze za mało kolorów tapicerki, ze nie macie 10 silników do wyboru ( z czego 5 byliby do dupy ) i brak 24 rodzajów podświetlenia ambiente, bo to bez znaczenia. Alfa jest marka niszowa jak choćby Jaguar i nic tego nie zmieni. Kowalski bierze albo taniochę, albo T-Crossa/ Xceeda. Ci bogatsi biorą Premium BMW 5 lub Audi A6. Bo te marki się dobrze kojarzą od lat, Alfa już nie. BMW 3 sedan jeśli idzie to głównie flotowo w biednej wersji lub w dużej ilości pod firmy od najmu. Podobnie rok temu widziałem wszędzie gole Audi A4 Avant 35TFSI Advanced w Arvalu czy CarLease. Alfa Będzie sprzedawać niewiele sedanów, bo one po prostu umierają. Na ulicach w Gdańsku widzę mniej Volvo S60, niż Giulii. Audi A4 B9 w sedanie tez nie za dużo jest tak naprawdę.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk