witam, robił ktoś reset parametrów adaptacyjnych w JTD? da sie to wogole wykonac i czy coś to daje?
Printable View
witam, robił ktoś reset parametrów adaptacyjnych w JTD? da sie to wogole wykonac i czy coś to daje?
Witam,
moim zdaniem w sterownikach silników JTD brak jest parametrów adaptacyjnych.
156 TS 1.8
Read diagnostic faultcodes :
Bytes received: 0B 47 00 A8 54
DTC: 0x0B = 11
state : 2
type : 0x07 Too high value
condition1 : 0x00
condition2 : 0xA8
counter : 0x54
niby błąd napinacza pasa kierowcy, rozebrałem kostkę poczyściłem i ok, ale błąd wraca. nie wiem co robić
Failed Component Code: Driver Side Pretensioner
Error Code Status: Intermittent Fault Present
Error Type: Value Too High
Static Image Of Lifetime Timer in Snapshot: 216730 Minutes
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...bs_airbag.html
The ECU detected a short to Ground or Battery + in the Seat Belt Pre-Tensioner Squib circuit(s) as indicated by the code.
ATTENTION! TURN THE KEY OFF FOR AT LEAST 10 MINUTES, THEN DISCONNECT THE BATTERY AND WAIT FOR 15 MINUTES, THEN DISCONNECT THE AIRBAGS.
After disconnecting the Airbags, inspect the wiring for the short, and replace the harness if faulty.
NOTE: In some cases the code may refer to both driver and passenger Belt Squib circuits, or to a defect in the ECU itself.
After completing the test and replacing the faulty parts, assemble the system and reconnect the battery as the last step. After that, read the codes and data again to ensure the system to be OK
Powodem tego błędu jest Wartość zbyt wysoka
Obecny status błędu jest Przerywany / Obecny(ciagły)
Błąd wartość licznika jest 82
Wytnij kostkę i polutuj kable na stałe.
Niestety u Mnie nie działa, walczę właśnie gdyż mam drugi sprzęt, bardziej mobilny od laptopa:) lecz niestety musi na nim być windows7.
Loader cały czas marudzi, że odpalany jest na VM.
Naczytając się wcześniej, że alfadiag potrzebuje kodu generowanego na podstawie konfiguracji sprzętowej, postanowiłem go przechytrzyć - wywaliłem win7, zainstalowałem XP, wygenerowałem kod, zainstalowałem ponownie win7.
Co zauważyłem? - Wygenerowany kod jest identyczny, jak na moim drugim laptopie, który ma zainstalowany TEN SAM egzemplarz windowa XP, tak, więc kod nie jest generowany na podstawie konfiguracji sprzętowej, lecz numeru seryjnego systemu - NIESTETY
- tak, zmiana numeru seryjnego systemu likwiduje licencje.
- ale to chyba nie prawda że kod == manipulacje matematyczne z numeru seryjnego.
- ponieważ gereracja licencji w róznych przedziałach czasowym generuje inne kody aktywacji.
- w ten sposób co piszesz miałbym te same licencje na dwustu maszynach na których zainstalowano ten sam XP z tym samym S/N ?
- i chyba dlatego autor to zmienił w nowszej ( czytaj poprawionej wersji )
tak właśnie chyba jest, od kiedy używam AD (chyba będzie już ok roku) numer ciągle na tym lapku jest taki sam:)
bubu jak zrobiłeś bootowalnego wina z USB? robiłem z 3 razy i nigdy nie bootuje (nie jest to problem biosu, czy pena, bo bootująca instalacja XP działała bez problemu)
Czy kolega moze podac wiecej szczegolow? Ktorej wersji WMware kolega uzywa? Czy VMware tools wylaczylo sie po dodaniu wpisu w pliku .vmx? Oczywiscie zakladam, ze zostalo wczesniej zainstalowane. Jezeli sie nie wylaczylo, to prawdopodobnie wpis w pliku .vmx jest bledny badz nie zrestartowano maszyny.
- bootowalny win z USB , z imaga aktualnego systemu, robiłem wg. tego tematu.
- szukam bardziej prostszej metody i skutecznej na AD.
- próbuję się dowiedzieć, jak ten nasz program ( wersja 3.0.0.11 ) zainstalowali na win 7 RU.
- może ich metoda można zainstalować na win 7 PL ?
--
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=21242
- ktoś mnie pytał co z tym tytułowym FiatDiag.
- no i się pojawił z miłym akcentem.
- mam obiecany ten program dla testów ale dopiero w sierpniu.
--
http://img149.imageshack.us/img149/7...astdiag.th.jpg