A można założyć tu i tu? [emoji14]
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Printable View
A można założyć tu i tu? [emoji14]
Mam podobny problem z paleniem, pomaga dwukrotne grzanie świec, wtedy od strzała łapie. Wydaje mi sie że to przez zle świece, do 2.4 powinny być beru gn069 a katalogi podają beru gn059 takie jak do 1.9 :) Wiec porównaj pare modeli świec do 1.9 bo każdy producent ma inną specyfikacje
Pewnie świece... u mnie to samo bylo... zaoszczędziłem na świecach...teraz beru i super
Tylko beru
Sebastian uporałeś się z problemem ciężkiego odpalania? Zakładałeś ten zawór zwrotny?
Odpala na strzał. Zapobiegawczo do świec wymieniłem jeszcze filtr paliwa i założyłem zawor zwrotny (rysunek wyżej) nr 1 wężyk :)
może tu zapytam,do jakiej temperatury silnika i temperatury zewnętrznej grzeją wam świece.chodzi mi o nie kontrolke tylko fizycznie. silnik 1.9jtdm 8v.
Z tego co sprawdzałem w 8v świece grzeją się za każdym razem co kluczyk wsadzasz i grzeją nawet po uruchomieniu silnika ,wg wskazań stopera ok 15-20 sekund grzeją od włożenia kluczyka
nawet jak ma silnik na przykład 70stopni?
Tak słyszałem ,nie sprawdzałem. Bynajmniej sprawdzałem na zimnym na podstawie ,, probówki,, tzn sam możesz taka wykonać
Weź wykonaj probówkę czyli żarówka.12v i dwa kabelki ,jeden wpinasz w fajkę świecy żarowej a drugi do masy.. przekaźnik póki daje sygnał grzania ,to tak długo ci się będzie żarówka świecić .
Sam walczyłem z ciężkim odpalaniem .się okazało że w naszych 8v jest błąd w katalogach części zamiennych świec żarowych. Powinno być 109+/-1 mm a jest też wymiar w katalogach 105mm . Te 4mm powodowały w moim przypadku grzanie nie komory a kanału świecy przez co ciężko odpalała
- - - Updated - - -
Jakby nie patrzeć o grzaniu świec świadczy ,,pomarańczowa spiralka,, i jakby się dobrze przyjrzeć to ona się zawsze zaświeca po każdorazowym włożeniu kluczyka, i świeci ,,chwilę,, czy to zimny czy to ciepły . Ja sprawdzałem z stoperem sygnał z modułu świec żarowych i mimo iż ,,owa ,,spiralka ,,gaśnie po 3 sekundach o tyle ,, żarówka,,nz probówki świeciła przez dodatkowe 10-13sekund -co nam mówi że tak długo się świece grzeją