kasztelan, zmniejszenie hałasu o 3 db to własnie jest dwa razy ciszej.
Printable View
kasztelan, zmniejszenie hałasu o 3 db to własnie jest dwa razy ciszej.
3db 6db 10db Internet za dużo teori daje, Jeśli masz identyczne żródło dżwięku w tych samych warunkach to właśnie 6db bedzie 2 razy głośniej, przy zmianie zródła już 3db może być niby 2 razy głośniej. Dla każdej sytuacji wypadałoby to policzyć ale czy to ma jakiś wielki sens ?
Ściągnij jakaś apke co mierzy db i sprawdź ile masz teraz jak tak sobie sprawdzę
Wam to już całkiem odwaliło:D
155 w trasie jest głośna strasznie sam będę wygłuszał drzwi
Kupcie sobie 164 jak Wam głośno.
Głośność jest odpowiednia w 155, nie widze sensu wygłuszania jej, chociaż sam zastosowałem maty bitumiczne oraz pianke, ale to żeby nie wciągało wody
O tych decybelach w "Motorze" w trakcie testów różnych samochodów tak piszą.
Na chwilę obecną podłogę wykładam standardowymi matami bitumicznymi, potem się pomyśli co dalej, ale chyba jednak ta pianka będzie zamiast filcu.
Alfa robiła serie , i nie ukrywam tego ale robiła to dobrze . Jak 155 ma dobre uszczelki to jest napradę cacy w porównaniu do np. VW caddy który jest młodszy o 12 lat .
teraz tak , Arek ciśniesz tkekstem coś o tłumieniu , db itd. ale z ilu na ile to zeszło bo to jest wazne aby ocenić jak faktycznie jest ? z 10 na 7 to jest pikus :P , wiec zyjmy dalej gazetami itd.
a teraz inacze z tymi pomiarami , jak pracowałęm GW , to startujaca maszyna do druku i jak weszła na obroty 35tys/egz //h miała pomiar 150 db , ale jakos zawsze w papierach wiadniało 90 , bo mierzyli w odpowiednich warunkach dla pracodawcy .
dobrze zawalisz barankiem i dasz coś bitumicznego i na to filc i będzie cacy .
Ja dałem 10 mm bitumu i na to 18mm filcu . mam elegancko , nic nie gnije , baaaaa nawet nie jest Filc mokry po 4 latach ( cuda na kiju :P ) . ale wiadomo jak filc który kosztuje 10zł i ktoś kupi go za 20zł to musi być lepszy :)