Mi też się wydaje, że klamka jest metalowa (aluminiowy odlew) bo jak się wsiada do auta po postoju to jest tak samo zimna jak panel na desce ;)
Printable View
Mi też się wydaje, że klamka jest metalowa (aluminiowy odlew) bo jak się wsiada do auta po postoju to jest tak samo zimna jak panel na desce ;)
Moim zdaniem klamka jest tak samo metalowa jak mieszki pod gałką zmiany biegów i ręcznego skórzane. Czyli ma wyglądać na takie coś, ale nie jest.
Jeśli ktoś chce zbadać zależności rocznika/wersji od całego boczku to polecam ePERa - tam widać doskonale, że jest ledwo kilka wersji kolorystycznych i to wszystko. Nie ma rozróżnienia na "bieda wersja" i "full opcja".
A z historii ułamanych nie udało się dotychczas wysnuć żadnych zależności od rocznika albo wersji. Łamały się i przedliftowe biedaki i poliftowe full opcje.
Natomiast, już zupełnie pomijając materiał - fakt faktem, że się łamią. Trudno zatem nazwać je "solidne".
Można zminimalizować ryzyko połamania przez nie ciągnięcie do ogranicznika -sądzę że właśnie wtedy następuje zbyt duża siła działająca na plastik ale przecież nie będziemy każdemu pasażerowi mówić aby się z tym delikatnie obchodził ;) . Od samego tylko odblokowania zamka raczej się nie połamie. Ja pociągnąłem kiedyś swoją właśnie tak jakoś niefortunnie i wtedy się to stało-musiałem sam sobie drzwi otwierać od zewnątrz :P . Pokleiłem i trzyma się już 3-ci rok. Jakby ktoś był w stanie zrobić takie odlewy klameczek z metalu to też się piszę jakby co :)
A jak wyglada pozniejsze mocowanie takiej klamki? Skoro wg serwisu jest to jedna konstrukcja z klamka to jak sama nowa klamke tam przymocowac?
No i czy da sie to zrobic bez zdejmowania boczku?
Wykonuje troche mat. graficznych i foto dla paru duzych firm w okolicy robiacych m.in. w cnc czy w skrawaniu, moglbym im to dac do zrobieniia (na upartego jedni w marmurze tez robia hehe) ale 2 rzeczy najwazniejsze:
1. Nie znam sie na modelowaniu, trzeba by to komus dac by zrobil projekt
2. Jak to potem zamontowac?
Bez zdejmowania się nie da. Wymienić można, niektórzy przekładali z używek, trochę roboty jest bo wszystko jest na zgrzewach ale temat do ogarnięcia
Czerwone aluminium szczotkowane bym sobie walnal ;)
sprawdziłem i w Żony QV są plastikowe klamki...a mieszek lewarka zmiany biegów tylko leżał obok skóry :)
Pozdr.,
T.
Panowie szybkie pytanie czy opcja skorzanego wykonczenia w 2016 = pseudoskora? Siedzialem kiedys w 2011 z czerwonymi fotelami i wydawali mi sie ze to prawdziwa skora..