Strona 11 z 40 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415161718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Mi też się wydaje, że klamka jest metalowa (aluminiowy odlew) bo jak się wsiada do auta po postoju to jest tak samo zimna jak panel na desce

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Moim zdaniem klamka jest tak samo metalowa jak mieszki pod gałką zmiany biegów i ręcznego skórzane. Czyli ma wyglądać na takie coś, ale nie jest.

Jeśli ktoś chce zbadać zależności rocznika/wersji od całego boczku to polecam ePERa - tam widać doskonale, że jest ledwo kilka wersji kolorystycznych i to wszystko. Nie ma rozróżnienia na "bieda wersja" i "full opcja".

A z historii ułamanych nie udało się dotychczas wysnuć żadnych zależności od rocznika albo wersji. Łamały się i przedliftowe biedaki i poliftowe full opcje.

Natomiast, już zupełnie pomijając materiał - fakt faktem, że się łamią. Trudno zatem nazwać je "solidne".

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Można zminimalizować ryzyko połamania przez nie ciągnięcie do ogranicznika -sądzę że właśnie wtedy następuje zbyt duża siła działająca na plastik ale przecież nie będziemy każdemu pasażerowi mówić aby się z tym delikatnie obchodził . Od samego tylko odblokowania zamka raczej się nie połamie. Ja pociągnąłem kiedyś swoją właśnie tak jakoś niefortunnie i wtedy się to stało-musiałem sam sobie drzwi otwierać od zewnątrz . Pokleiłem i trzyma się już 3-ci rok. Jakby ktoś był w stanie zrobić takie odlewy klameczek z metalu to też się piszę jakby co
    Ostatnio edytowane przez tx555 ; 27-05-2016 o 11:37

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

A jak wyglada pozniejsze mocowanie takiej klamki? Skoro wg serwisu jest to jedna konstrukcja z klamka to jak sama nowa klamke tam przymocowac?

No i czy da sie to zrobic bez zdejmowania boczku?

Wykonuje troche mat. graficznych i foto dla paru duzych firm w okolicy robiacych m.in. w cnc czy w skrawaniu, moglbym im to dac do zrobieniia (na upartego jedni w marmurze tez robia hehe) ale 2 rzeczy najwazniejsze:

1. Nie znam sie na modelowaniu, trzeba by to komus dac by zrobil projekt
    2. Jak to potem zamontowac?

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Bez zdejmowania się nie da. Wymienić można, niektórzy przekładali z używek, trochę roboty jest bo wszystko jest na zgrzewach ale temat do ogarnięcia

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Czerwone aluminium szczotkowane bym sobie walnal

8002
    Gość

Domyślnie

sprawdziłem i w Żony QV są plastikowe klamki...a mieszek lewarka zmiany biegów tylko leżał obok skóry

Pozdr.,

T.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    147gta

Domyślnie

Panowie szybkie pytanie czy opcja skorzanego wykonczenia w 2016 = pseudoskora? Siedzialem kiedys w 2011 z czerwonymi fotelami i wydawali mi sie ze to prawdziwa skora..

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał reaver Zobacz post
    Panowie szybkie pytanie czy opcja skorzanego wykonczenia w 2016 = pseudoskora? Siedzialem kiedys w 2011 z czerwonymi fotelami i wydawali mi sie ze to prawdziwa skora..
    mam pełną skórę czerwoną (2011rok) i na 100% jest to skóra prawdziwa bo mam delikatne nacięcie na zagłówku tylnym i widać, że to skóra

Użytkownik Rowerzysta Avatar Arch_i
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 TCT, Distinctive + pakiety

Domyślnie

Cytat Napisał reaver Zobacz post
    Są skórzane, ale nie wszystkie elementy.

Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka