-
To nie zastanawiaj sie tylko pomoz potrzebujacego rady, ludzie komp to tylko dodatkowa pomoc,trzeba doswiadczenia a nie tylko komp jeden blad pociaga inne za soba takze pomysly i sugestie mile widziane
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
-
Chciałbym Ci pomóc, ale nie chcę aby moje sugestie naciągneły Cie na koszty.
Np. bez komputera jak sprawdzisz wtryski??? wykręcisz je, obejrzysz gołym okiem, wytrzesz szmatką, wkręcisz i powiesz że wtryski sprawdzałeś i są ok???
Mi nie chodzi o błędy, chodzi o diagnostykę pojazdu, parametry pracy podzespołów, rozumiesz?
-
[MENTION=72522]Elwis[/MENTION] jak mamy Ci pomóc, skoro sam sobie nie chcesz. Skoro nie odpala i świeci się "marchewa" to przyczyn może być od ho-ho i jeszcze trochę. Od urwanego kabla przez bezpiecznik po uszkodzony czujnik czy zapowietrzony układ. Komp nie służy tylko do odczytywania błędów, ale i do logowania parametrów. Skoro nie stać Cię na interfejs za 40pln, a stać na wymianę w ciemno wielu części to ja już nic z tego nie rozumiem. [MENTION=64599]PewienPan[/MENTION] chodzi Ci o falowanie obrotów ? Tu komp nie musi pokazywać błędów. Możesz mieć zabrudzony lub uszkodzony regulator na pompie lub lejące wtryski. I tu też przyda się komp, żeby poobserwować sobie jak zachowuje się ciśnienie paliwa oraz korekty regulatora. No ale zawsze możesz wymieniać w ciemno.
Zrozumcie, że to nie jest fiat 126p czy syrenka, gdzie do naprawy głównym narzędziem był młotek. Tu jest za dużo elektroniki i bez kompa naprawdę ciężko chwilami znaleźć przyczynę.
Ale co ja tam wiem ;)
-
Mam swój kabelek i obserwowałem ciśnienie i jest okej a korekty wtryskow nie sprawdzę bo to cf3
- - - Updated - - -
I jak już jest cieplej na podwórku to tak nie faluje
-
To jeszcze zrób próbę Przelewowa wtryskow. I nie chodziło mi o korekty wtryskow tylko regulatora ciśnienia paliwa na pompie
Wyklepane Hammer AXE
-
A jakie one mają być? Mogę porobić w wolnym czasie i wrzucić plik i ocenisz. Próbę przelewowa zrobię jak będę miał czas a na razie go brak
-
Drodzy koledzy naprawiam moją Alfa Romeo bez użycia komputera Podejrzewam że nikt nie zgadnie co było przyczyną a mianowicie wymieniłem dzisiaj oring na czujniku pompy wtryskowej nowy czarny oring wrzuciłem A Dałem zielony taki jak być powinien po złożeniu Alfa zapaliła a check zgas zrobiłem nią 100 km i jak na razie jest pięknie Pozdrawiam wszystkich i bardzo wszystkim dziękuję za udzielone mi rady i wszelkie pomysły wszyscy którzy mi pomagali i wspierali są dla mnie wielce szacunek do was panowie
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
-
Czasami właśnie jest tak, że wymienisz pół auta a problem jest banalny. Gratki raz jeszcze. Mam nadzieję, że i mi się uda zlokalizować przyczynę ;)