Kalibracja zrobiona w ASO, akumulator OK. Chyba pojeżdżę z tym i zobaczę na rozwój wypadków, nie ma się do czego przyczepić.
Printable View
Kalibracja zrobiona w ASO, akumulator OK. Chyba pojeżdżę z tym i zobaczę na rozwój wypadków, nie ma się do czego przyczepić.
mam prośbę: jak problem ustanie, albo zrobisz jakąś interwencję która pomogła podziel się tutaj. ja aktualnie zostawiłem auto u mechanika bo mam jeszcze problemy z silnikiem do kompletu, więc będę miał teraz wymieniany moduł MA, ale ten problem ze skrzynią mam do rozwiązania
opcja domyślna to raczej zakup i wsadzenie nowych sprzęgieł, ale czytam o tym sporo i jest też coś takiego jak czujnik położenia sprzęgła który może paść. mi w MES mechanik pokazywał że sprzęgła pierwszego ładnie aktualizuje pozycję, natomiast sprzęgła drugiego jakby miał problem z pobraniem tej wartości
a tak wyglądają przebiegi parametrów sprzęgła podczas jazdyZałącznik 286245
może ktoś skomentować?
Miałem problemy ze skrzynią które wydawało mi się że to aku. bo komunikat był za niskie napięcie na pompie ciśnienia. Wymieniłem w listopadzie na Vartę. Problemy nie zniknęły.
Występują tylko przy rozruchu. Dodałem jeszcze jeden mostek (-) do silnika z aku. Jest tak że spokój mam miesiąc, dwa i znów awaria. Błędy kasuje i jeżdżę dalej.
Ktoś ma pomysły.
Witam wszystkich, jestem świeżym posiadaczem Giulietty 1.4 170 KM TCT - zauważyłem, że czasami w trybie P auto przy włączonym silniku toczy się do przodu na równej powierzchni (parking), tak powinno być?
Jestem laikiem w temacie motoryzacji, więc z góry przepraszam jeżeli to pytanie jest oczywiste. Szukałem na forum, ale nie znalazłem podobnego wątku.
Tryb P oznacza parking. Załączona powinna być mechaniczna blokada skrzyni biegów. Samochód nie powinien się toczyć. Może delikatnie bujać się przód tył. Efekt jakbyś zostawił samochód na biegu.
Hej. Proszę o pomoc ponieważ nabyłam Giuliettę 2,0 jtdm 150 tys km i skrzynia zaczęła delikatnie szarpać jak wskakuje z 3 na 4 i przy redukcji ale raczej z 3 na 2 i 1. Olej wymieniłam zaraz po zakupie i przez jakieś 1000 km było idealnie a teraz zaczyna przy tych biegach wpadać jakby w dziurę.
A czy może to być spalone sprzęgło??? :o